Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 11 февраля 2020, вопрос №10723

Що робити, якщо пришла постанова про досудовий розгляд

Що робити, якщо пришла постанова про досудовий розгляд

Здраствуйте У меня большая задолженость по кредиту в МФО. Мне пришла постанова про виклик на попередній досудовий розгляд кредитної заборгованості, с мокрой печатью Что мне делать подскажите пожалуйста

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Этот "документ" продукт творчества коллекторов, не имеющий никакой юридической силы и преследующий одну цель - давление на Вас и запугивание. Но сходить к ним по такому "вызову" было бы неплохо, но только с адвокатом.

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго вечора

    Як не прикро вам повідомляти, але вкажу, що кредит доведеться платити, заборгованість рано чи пізно потрібно буде врегульовувати.

    Порада, сходити поцікавитися про умови (можливо відстрочку отримати, можливо дізнатися про пільги), можливість врегулювати у позасудовому порядку, але ні в якому разі нічого не підписувати, коштів не сплачувати.

    Щодо самої вашої постанови то це не є судовий документ, а також не зрозуміло з печатки, що це саме за установа, невидно ні ідентиф. коду, не назви організації.

    Зазначений документ або додаток до нього не є ні вимогою ні претензією, скоріше за все це юридична компанія, або колекторська компанія, сходіть уточніть умови, зверніть увагу на реквізити зазначені для оплати, та порядок нарахування, прострочення заборгованості , звірте актуальність і порядок нарахувань.




    У разі отримання вимоги претензії, судової повістки зверніться до кваліфікованого спеціаліста для зменшення суми боргу по нарахованих відсотках та штрафних санкцій.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України