Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 12 февраля 2020, вопрос №10774

Расторгнуть договор досрочно

Добрый день
Нужна помощь
В ноябре 2019 года, был заключён договор с охранным агентством.
В февраля 2020, я хочу расторгнуть договор, в связи с переездом. (Гараж)
Охранное агентство требует оплаты за оставшиеся 9 месяцев, ссылаясь на п.8.1
Законно ли это?
При заключении договора, в планах переезда не было.

8. Строки дії Договору:
8.1. Договір укладений на певний час та діє з моменту підключення на ПЦС «Охорони», а саме з «___» ____ 2019 р. по «___» ____ 2020р. У разі дострокового розірвання договору, впродовж вказаного терміну, «Замовник» має сплатити «Охороні» пеню, у розмірі абонентської плати за 1 (один) календарний рік. Після закінчення строку дії договору, його буде автоматично продовжено на кожний наступний рік, якщо будь-яка зі сторін не розірве його в односторонньому порядку, письмовим повідомленням, поданим іншій стороні не пізніше, ніж за 30 (тридцять) календарних днів до передбачуваної дати розірвання. Письмове повідомлення про розірвання Договору має бути передано особисто або рекомендованим листом.

Ответы юристов (2)

    Левченко Ксенія Сергіївна

    Доброго вечора. Можна договір повністю. Так буде краще надати правильну консультацію.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день.

    Звичайно бажано бачити весь договір.

    Однак, відповідно до пункту 8.1. Ви погодили таку умову: "У разі дострокового розірвання договору, впродовж вказаного терміну, «Замовник» має сплатити «Охороні» пеню, у розмірі абонентської плати за 1 (один) календарний рік".

    Тобто, охоронне агентство має право вимагати не оплати за 9 місяців, а саме пеню у розмірі абонентської плати за 1 (один) календарний рік.

    Розмір абонентської плати за 1 (один) календарний рік повинен бути також прописаний у договорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України