Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 07 июня 2024, вопрос №111737

Частка вприватизованої квартирі загиблого (спільна сумісна приватизація 1/1)

допоможить, будь ласка, мого синочка вже нема, було 38 років, з жинкою прожив 5місяців, потім не жили, але він загинув.
3-х кімнатна квартира приватизовувалась у спільну сумісну властність 1/1, нам казали що потім ніхто не може претендувати, окремо мешканців на кого була приватизація (бабуся, мати і син). Может ли дружина на щось претендувати, і як що ні, то чим це підтверджуєтся. Я дуже Вам буду вдячна про роз'яснення, бо нема чим компенсувати його частку.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    За таких умов невістка не має права претендувати на частку Вашого загиблого сина.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 дней назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Згідно із статтею 57 Сімейного кодексу України, особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: ... 4) житло, набуте нею, ним за час шлюбу внаслідок його приватизації. Тому частка померлого в приватизованій квартирі не належать до спільної власності подружжя і тому дружина не має права на посметний поділ майна та виділ їй частки.

    Якщо на час смерті сина він був розлученим та не перебував у шлюбі, то його колишня дружина не належить до спадкоємців першої черги після нього.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України