Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 10 июня 2024, вопрос №112002

Звільнення з роботи в зв'язку з зміною умов роботи.

На роботі суттєво змінюється графік і умови роботи.Конкретніше працював по догляду за тваринами на комплексі стандартний робочий день.Але за графіком 2-1 .З 8 . До 17.00 . Не рідко працював і більше.А коли умови змінилися,1-1 й 24 години,в полі випас корів, сторожа.Я відмовився за запропоновану зп.Виконувати цю роботу.На що мені відповіли пиши заяву на звільнення.Або будемо ставити прогули.Як в такому випадку себе вести.

Ответы юристов (1)

    Юрій
    Юрій 12 дней назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Добрий день, наскільки стає зрозуміло, графік 2-1 замінюється на графік 1-1, при чому, за останнім нормою відпрацьованого часу має бути 24 години. Проте, такий графік роботи може суперечити нормам кількості відпрацьованого часу, що не повинен перевищувати 40 годин на тиждень, відповідно, Ви можете відмовитися від такої роботи, а у разі Вашого звільнення - воно [звільнення] може бути визнане незаконним, оскільки незаконні дії не можуть створювати для Вас юридичних наслідків негативного характеру.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України