Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 июля 2024, вопрос №113986 650₴

Втрачено військовий квиток.

Втрачено військовий квиток, але є довідка про бронювання. Що потрібно зробити для його відновлення але так щоб не потрапити під мобілізацію

Ответы юристов (16)

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ВИ МОЖЕТЕ ЗГЕНЕРУВАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК В "РЕЗЕРВ +".

    З 18 червня в Україні діє електронний військово-обліковий документ. Міністерство оборони запевняє, що він має таку ж юридичну силу як і звичайний паперовий військовий квиток.

    Відтепер українські чоловіки не зобов'язані носить із собою паперові військово-облікові документи, а зможуть пред'явити їх в електронному вигляді.

    Найголовніше - на сторінці згенерований унікальний QR-код.

    Уповноважені органи зможуть перевіряти чинність документа через QR-код. А громадяни зможуть завантажувати PDF-документ для подачі на роботу чи навчання, а також в інших випадках, де законодавство вимагає пред'явлення військово-облікового документа.

    ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВЛАШТУВАННЯ НА РОБОТУ ПО ЦЬОМУ ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ, А ТАКОЖ БУТИ ЗАБРОНЬОВАНИМ.

    АЛЕ ЯКЩО ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК НЕ ЗГЕНЕРУЄТЬСЯ, ВАМ ПОТРІБНО БУДЕ ЙТИ ДО ТЦКСП.

    • Роман Клиент 6 дней назад

      В резерв+ вказана не вірна дата ВЛК.

      • Карпенко Андрій Володимирович

        Це не є критичним. Коли будете оформлювати паперовий ВОД наголосити щоб Вам внесли коректну інформацію про ВЛК.

    Карпенко Андрій Володимирович

    За зіпсований чи втрачений військовий квиток настає адміністративна відповідальність.

    Відповідно до ст. 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за недбале зберігання передбачено штраф від 510 до 850 гривень.

    Якщо порушення скоєно повторно або у особливий період, штраф становитиме від 850 до 1 700 гривень.

    Карпенко Андрій Володимирович

    Військовий квиток визначає належність власника до військової служби, служби в запасі та військового обов’язку і є безстроковим. Кожен військовослужбовець (військовозобов’язаний, резервіст) зобов’язаний:

    – надійно зберігати військовий квиток;

    – стежити за своєчасним і точним внесенням до нього змін;

    – виконувати вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

    Військовий квиток може бути виданий повторно у випадку:

    • непридатності його для подальшого користування: фізичного погіршення стану документа;
    • знищення під час стихійного лиха;
    • втрати або викрадення;
    • зміни прізвища, імені чи по батькові військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста).

    Повторно військовий квиток може бути виданий тільки за рішенням керівника відповідного ТЦК та СП (військкомату) на підставі особистого рапорту (заяви) військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста).

    Особа, звільнена з військової служби (військовозобов’язаний, резервіст), звертається із заявою до керівника військкомату, у якому перебуває на військовому обліку. У заяві також слід пояснити причини втрати квитка.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Ви маєте витяг з Мінекономіки? Ваш роботодавець подавав останній до ТЦК? ТЦК поставив Вас на спеціальний облік?

    Для видачі нового ВОД Вам потрібно з'явитись до ТЦК із відповідною заявою.

    Згідно із Постановою КМУ №559 від 16.05.2024 року «Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    14. Військово-обліковий документ на бланку видається (замінюється) за письмовою заявою громадянина України районним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відділом (відповідним органом СБУ, підрозділом розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку у випадках:

    • взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов’язаного або резервіста;
    • якщо призовник, який перебував на військовому обліку до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559, не отримував посвідчення призовника, а військовозобов’язаний та резервіст — військового квитка осіб рядового, сержантського і старшинського складу, військового квитка офіцера запасу або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного;
    • зміни категорії щодо військового обов’язку;
    • відсутності місця для внесення змін;
    • невідповідності відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, зазначеним у пункті 3 цього Порядку;
    • втрати (зіпсування);
    • виявлення бажання змінити військово-обліковий документ, який був виданий до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів Українивід 16 травня 2024 р. № 559.
    • Призовникам військово-обліковий документ на бланку оформляється та видається районним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відділом.
    • 15. Громадяни зобов’язані надійно зберігати військово-обліковий документ на бланку, стежити за своєчасним і точним внесенням до нього змін та дотримуватися правил військового обліку.
    • 16. Про втрату військово-облікового документа на бланку громадянин України зобов’язаний повідомити керівнику районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (керівнику відповідного органу СБУ, підрозділу розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку.

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    За втрату ВОД Вас притягнуть до адмінистративної відповідальності за статтею 211 КУпАП. Сума штрафу становить від 850 до 1700 грн.

    Крім того, Ви можете сгенерувати е-ВОД, який має таку ж саму юридичну силу, як і паперовий ВОД у додатку Резерв+ або у ЦНАП.

    Згідно вищезгаданої Постанови №559:

    7. Військово-обліковий документ в електронній формі формується на безоплатній основі за бажанням особи після проходження нею електронної ідентифікації та автентифікації.

    Формування та відображення військово-облікового документа в електронній формі здійснюється автоматично за умови підключення електронного пристрою до Інтернету та наявності у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей, визначених у пункті 8 цього Порядку.

    8. У військово-обліковому документі в електронній формі відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді двовимірного штрихкоду, що містить відомості про зазначений документ (далі — QR-код військово-облікового документа) (за наявності таких відомостей):

    • 1) прізвище;
    • 2) власне ім’я (усі власні імена);
    • 3) по батькові;
    • 4) дата народження;
    • 5) реєстраційний номер облікової картки платника податків;
    • 6) окремий номер запису у Єдиному державному реєстрі призовників,військовозобов’язаних та резервістів;
    • 7) відомості про результати медичних оглядів, що проводилися з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку;
    • 8) відомості про наявність відстрочки від направлення для проходження базової військової служби для призовників або відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (бронювання) для військовозобов’язаних та резервістів;
    • 9) військове звання;
    • 10) військово-облікова спеціальність (для військовозобов’язаних та резервістів СБУ — код профілю підготовки і напрям службової та оперативно-службової діяльності);
    • 11) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
    • 12) відомості про виконання військового обов’язку;
    • 13) відомості про військовий облік;
    • 14) відомості щодо звернення або повідомлення про вчинення
    • адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції;
    • 15) дата і час формування військово-облікового документа в електронній формі.

    QR-код військово-облікового документа в електронній формі є формою військово-облікового документа в електронній формі у вигляді двовимірного штрихкоду, що містить відомості про зазначений військовообліковий документ, які за допомогою відповідних технічних засобів можна відтворити у формі, придатній для зчитування, зокрема у візуальній.

    Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду та не може використовуватися без нього.

    9. Військово-обліковий документ в електронній формі та військовообліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

    10. Відомості про сформований військово-обліковий документ в електронній формі відображаються у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрій Володимирович

    ЯКЩО ВИ ЗАБРОНЬОВАНІ, ТО ЦЯ ІНФОРМАЦІЯ Є В ТЦКСП.

    ПІСЛЯ ЗВЕРНЕННЯ ДО ТЦКСП ВАС ПРИТЯГНУТЬ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ТА ОФОРМЛЯТЬ НОВИЙ ВОД.

    БРОНЮВАННЯ В ВАШОЇ СИТУАЦІЇ НЕ АНУЛЮЄТЬСЯ.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ви маєте ВИТЯГ з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного або ДОВІДКУ із зазначенням строку відстрочки за формою, визначеною у додатку 6 постанови КМУ 560 - Вам взагалі не потрібно хвилюватись, адже Ви не підлягаєте мобілізації.

    Якщо Ви загубили військовий квиток - Ви можете звернутись до ТЦК та оформити новий військово-обліковий документ на бланку, але в такому разі Вам можуть виписати штраф за статтею 211 КУпАП (850-1700 грн).

    Або можете оформити електронний ВОД в ЦНАП або через застосунок Резерв+

    Згідно Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів

    2. Військово-обліковий документ оформляється (створюється) та видається (замінюється):

    • в електронній формі - засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста та/або Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та/або Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації);
    • у паперовій формі - на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559.

    Особа може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

    8. Військово-обліковий документ в електронній формі містить такі відомості з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності):

    1) прізвище;

    2) власне ім’я (усі власні імена);

    3) по батькові (за наявності);

    4) дата народження;

    5) реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

    6) окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів;

    7) відомості про результати медичних оглядів, що проводилися з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку;

    8) відомості про наявність відстрочки від направлення для проходження базової військової служби для призовників або відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (бронювання) для військовозобов’язаних та резервістів;

    9) військове звання (для військовозобов’язаних та резервістів);

    10) військово-облікова спеціальність;

    11) відомості про виконання військового обов’язку (категорія обліку);

    12) відомості про військовий облік (вид обліку та територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому перебуває на обліку);

    13) відомості щодо звернення або надсилання до Національної поліції повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення;

    14) адреса місця проживання;

    15) номери засобів зв’язку;

    16) адреси електронної пошти (за наявності);

    17) дата і час оновлення облікових даних призовником, військовозобов’язаним та резервістом;

    18) дата і час формування військово-облікового документа в електронній формі.

    8-1. QR-код військово-облікового документа містить відомості про військово-обліковий документ в електронній формі, які за допомогою відповідних технічних засобів можна відтворити у формі, придатній для зчитування, зокрема у візуальній. QR-код військово-облікового документа містить відомості, зазначені у підпунктах 1-5, 7, 8, 11-13, 17 пункту 8 цього Порядку.

    Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду та не може використовуватися без нього.

    8-2. Військово-обліковий документ в електронній формі може бути роздрукований. У такому випадку він повинен містити QR-код військово-облікового документа, придатний для зчитування.

    Формування військово-облікового документа в електронній формі для друку може здійснюватися особисто засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста та/або адміністратором центру надання адміністративних послуг засобами Порталу Дія (у разі особистого звернення) за умови уточнення облікових даних.

    9. Військово-обліковий документ в електронній формі (у тому числі роздрукований) та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

    13. Бланк військово-облікового документа у паперовій формі виготовляється самостійно районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки або їх відділами (відповідними органами СБУ, підрозділами розвідувальних органів) згідно з вимогами, зазначеними у додатку 1.

    Районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки або їх відділи (відповідні органи СБУ, підрозділи розвідувальних органів) можуть роздруковувати бланк військово-облікового документа, який формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    Бланк військово-облікового документа виготовляється з паперу і має розмір 148 х 210 міліметрів (формат А5). Зміст пунктів 1-8 друкується (заповнюється) на лицьовому боці військово-облікового документа, пунктів 9-15 - на його зворотному боці. У верхній лівій частині лицьового боку документа вклеюється кольорова фотокартка його власника розміром 35 х 45 міліметрів, яка засвідчується гербовою мастиковою печаткою районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відповідного органу СБУ, розвідувального органу).

    Підпис керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, підрозділу розвідувального органу) засвідчується гербовою мастиковою печаткою.

    Номер військово-облікового документа на бланку і дата його видачі вносяться до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів у день видачі.

    14. Військово-обліковий документ на бланку видається (замінюється) за письмовою заявою громадянина України районним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відділом (відповідним органом СБУ, підрозділом розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку у випадках:

    • взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов’язаного або резервіста;
    • якщо призовник, який перебував на військовому обліку до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559, не отримував посвідчення призовника, а військовозобов’язаний та резервіст - військового квитка осіб рядового, сержантського і старшинського складу, військового квитка офіцера запасу або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного;
    • зміни категорії щодо військового обов’язку;
    • відсутності місця для внесення змін;
    • невідповідності відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, зазначеним у пункті 3 цього Порядку;
    • втрати (зіпсування);
    • виявлення бажання змінити військово-обліковий документ, який був виданий до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559.

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом П'ЯТИ РОБОЧИХ ДНІВ з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Роман Клиент 6 дней назад

    Так вытяг я маю. А в е-ВОД не вірно вказана дата проходження ВЛК, все інше вказанно вірно і навіть стоїть інформація про бронювання.

    • Дерій Владислав Олегович

      Тоді можете через ЦНАП оформити е-ВОД та ходити з ним. Головне, щоб ВОС збігалось із Витягом про бронювання.

      Якщо захочете отримати ВОД на бланку в ТЦК, тоді можливо доведеться сплатити штраф, але мобілізації Ви не підлягаєте в будь-якому разі.

      Згідно пункту 13 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану

      Надана відстрочка підлягає анулюванню у разі:

      1) закінчення строку її дії;

      2) завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;

      3) позбавлення підприємства, установи та організації статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період органом, який прийняв рішення про визначення такого підприємства, установи та організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;

      4) ліквідації органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації;

      5) звільнення військовозобов’язаного з органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації (крім звільнення з посади з подальшим призначенням на іншу посаду в межах одного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації);

      6) тимчасового припинення дії трудового договору військовозобов’язаного з підприємством;

      7) обґрунтованого подання керівника органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації;

      8) надання відстрочки з інших причин, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”;

      9) припинення укладеного договору (контракту) або закінчення строку призначення - для працівників спеціалізованих установ ООН, міжнародних судових органів, міжнародних та неурядових організацій та установ, членом, учасником або спостерігачем у яких є Україна, відповідно до укладених міжнародних договорів України;

      10) невиконання оператором протимінної діяльності протягом шести місяців робіт з розмінування (гуманітарного розмінування) за сертифікованим процесом (процесами) на основі інформації, поданої Центром протимінної діяльності.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді не бачу проблем у Вашому випадку. Витяг Ви маєте, інформація про Ваше бронювання є у реєстрі, а отже Ви стоїте на спеціальному обліку. Можете йти до ТЦК та отримати паперовий ВОД нового зразка, або користатись е-ВОД.

    Карпенко Андрій Володимирович

    ЕЛЕКТРОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК ВИ МОЖЕТЕ ЗГЕНЕРУВАТИ ОСОБИСТО.

    ОЗНАЙОМТИСЯ:

    https://protocol.ua/ua/chi_vidadut_u_tsnapi_viysko...

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Втрачено військовий квиток, але є довідка про бронювання. Що потрібно зробити для його відновлення але так щоб не потрапити під мобілізацію

    Потрібно звертатися до ТЦК та СП із заявою про видачу військово-облікового документу нової форми. Ви повинні мати паперовий військово-обліковий документ, це факт. У відносинах з ТЦК не особливо вітається саме електронний ВОД, сформований через Резерв + або ЦНАП. Втім, Ви обов'яково повинні подати до газети оголошення про втрату військово-облікового документу. Втрата військового квитка - штраф 1700 грн.

    Стаття 211. Зіпсуття військово-облікових документів чи втрата їх з необережності

    Зіпсуття або недбале зберігання призовниками, військовозобов’язаними і резервістами військово-облікових документів (посвідчень про приписку до призовних дільниць, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних), яке спричинило їх втрату, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    ...

    Незважаючи на декларування однакової юридичної сили паперового та електронного ВОД, все ж таки паперовий варіант обов'язково потрібно мати. Якщо Ви маєте бронювання - Ви не підлягаєте мобілізації, не хвилюйтеся. Навпаки, саме в цей період, коли Ви маєте відстрочку, краще відновити Ваш військово-обліковий документ.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, відповідно до положення про військовий квиток. Ви повинні повідомити про втрату квитка ваш тцк, за це нас буде накладено адміністративний штраф. Враховуючи наявність броні, краще зробіть все відповідно законодавства, щоб при наступному бронюванні не виникло проблем і ви їх виправляли вже коли вийде строк броні. Тому на разі, краще не затягувати і поновити квиток.

    Щоб отримати військовий квиток, вам потрібно подати такі документи

    • заява
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду
    • копія документа про освіту (за наявності)
    • копія свідоцтва про шлюб (за наявності)
    • копія свідоцтва про народження дитини (за наявності)
    • військово-облікові документи у наявності (приписне свідоцтво)
    • медична карта
    • три фотографії 3х4

    Стаття 211. Зіпсуття військово-облікових документів чи втрата їх з необережності.

    тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

    Військовослужбовці (військовозобов'язані, резервісти) зобов'язані надійно зберігати військові квитки, стежити за своєчасним і точним внесенням до них змін та виконувати вимоги Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

    Повторно військовий квиток може бути видано військовослужбовцю (військовозобов'язаному, резервісту) за рішенням керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівника відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України, який відповідає за стан військового обліку), на підставі особистого рапорту (заяви) військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) у випадках

    Про втрату військового квитка військовослужбовець зобов'язаний невідкладно повідомити безпосередньому командиру (начальнику) за місцем проходження військової служби, а військовозобов'язаний, резервіст - керівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівнику відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України), в якому він перебуває на військовому обліку

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/582/2016#Text

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно гідно Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. №559:

    Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    Про втрату військово-облікового документа на бланку громадянин України зобов’язаний повідомити керівнику районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (керівнику відповідного органу СБУ, підрозділу розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку.

    Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    Середницький Євгеній Вікторович

    Вітаю, Вам потрібно оформити новий віскьовий докумен, оскільки після закінчення бронювання, для його поновлення потрібен буде військово-обліковий документ. Звісно може до того часу бронювання буде повноцінно здійснюватися в Дія. Можете звісно сформувати електронний документ в Резерв+, або звернутися до ТЦК за місцем перебування на обліку і подати заяву на видачу документа повторно.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA