Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 06 июля 2024, вопрос №114490

Два сини двох батьків з інвалідністю

Доброго вечора! Якщо в сім’ї два брати військовозобов‘язані, але і батько і мати мають другу групу інвалідності по кардіо плюс взяли лкк на двох батьків з потребою догляду, то чи може мати обрати одного сина, а батько другого, якщо мати з одним сином прописана за однією адресою, а батько з другим сином прописаний за іншою адресою?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Степане!

    Так це моживо. Не бачу в тому проблеми. Обидва сини мають право на відстрочку за абзацем 13, якщо кожен з батьків обере іншого сина для догляду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 2 месяца назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    Вітаю Вас, пане Степан!

    Так. Це відповідає вимогам закону.

    Для цього кожен з військовозобов'язаних має до заяви на відстрочку додати додатково до визначених документів також заяву того з батьків, чиїм доглядальником він буде. Вимоги про нотаріальне посвідчення немає, але бажано посвідчити, щоб не вислуховувати від ТЦК "а як ви докажете, що це справжній підпис"

    Форма заяви визначена у постанові Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 р. √560.

    Хай щастить у оформленні відстрочки!


Похожие вопросы

Исключение с учёта при наличии сдвг и панических атаках

Добрый день, у меня псориаз и сдвг, коррекцию поведения прохожу в https://evolution.org.ua/ - повестки небыло но возможно ли исключение из облика? тоесть стать непригод...

05 октября 2024 Андрей, г. Киев

1 ответ

Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України