Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 10 июля 2024, вопрос №114897 500₴

Інформація в реєстрі "оберіг" неповна. Зверніться до ТЦК

Доброго дня.
В мене є тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного з відміткою «Не підлягає призову під час мобілізацію» за висновком ВЛК. Після оновлення даних в Резерв+, написано, що інформація в реєстрі "оберіг" неповна ,звернутися до ТЦК. Я знаходжусь закордоном. Що мені робити у даному випадку?Дякую

Ответы юристов (10)

    Корнійчук Євген Іванович
    15.2%

    Доброго дня, ви можете взагалі ні чого не робити. Оновлення даних, мобілізація , правила військового обліку стосуються лише військовозобов'язаних, яким ви не являєтесь. Тому вам нічого не загрожує, якщо там зазначено, що вас виключно з військового обліку. Якщо вас не було виключено з військового обліку ви можете надіслати звернення до ТЦК поштою замовним листом з описом вкладеного з копіями таких документів

    Копія паспорта, коду

    Документи про освіту

    Відомості про сімейний стан ( свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження дітей)

    Ваш військово-обліковий документ

    Рішення ВЛК.

    Скріншот, який з інформацією яка відображає у вас в додатку.

    Звернення пишіть на ім'я комісара тцк де ви перебували на обліку, з проханням привести у відповідність інформацію в реєстрі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Також можете спробувати звернутись у консульство України за кордоном, як і особисто так і написавши звернення на електронну пошту. Контактна інформація консульст у відкритому доступі в інтернеті.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    15.2%

    Доброго дня, Олександре!.

    В мене є тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного з відміткою «Не підлягає призову під час мобілізацію» за висновком ВЛК. Після оновлення даних в Резерв+, написано, що інформація в реєстрі "оберіг" неповна ,звернутися до ТЦК. Я знаходжусь закордоном. Що мені робити у даному випадку?

    Ви виключені з військового обліку у зв'язку з непридатністю до проходження військової служби? Якщо так, то взагалі не повинні були реєструватись у Резерв+ та оновлювати дані.

    Наразі є декілька шляхів вирішення Вашого питання:

    1. Спробуйте звернутись до підтримки у Резерв+.

    2. Спробуйте надіслати заяву щодо внесення даних до Реєстру на електрону адресу ТЦК, доклавши до останньої Ваш ВОД та довідку ВЛК, якщо маєте останню.

    3. Спробуйте надіслати заяву поштою, якщо в Вас є родичі в Україні, які можуть з цим допомогти.

    4. Якщо нічого з вищепереліченого не спрацює, укладіть угоду з адвокатом у місті Вашого проживання в Україні для того, аби останній направив відповідний запит до ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович
    6%

    Доброго дня.

    Вам необхідно звернутися до ТЦКСП засобом електронної пошти для вирішення цієї ситуації.

    Виходячи з Вашого статусу у Вас не буде жодних проблем.

    Оскільки для отримання консульських послуг необхідно сформувати Е -ВОД Вам необхідно вирішити питання.

    Карпенко Андрій Володимирович
    6%

    Вітаю!

    У ВАС ДВА ШЛЯХИ:

    1. НІЧОГО НЕ РОБИТИ.

    2. ПОВЕРТАТИСЬ В УКРАНУ ТА ЙТИ ДО ТЦКСП ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ВАШОГО ПИТАННЯ.

    ЗВЕРНЕННЯ ДО КОНСУЛЬСТВА АБО ЗВЕРНЕННЯ ЕЛЕКТРОННОЮ ПОШТОЮ НЕ ДАСТЬ НІЯКИХ РЕЗУЛЬТАТІВ.

    Дерій Владислав Олегович
    15.2%

    Вітаю Вас!

    За якою статтею ВЛК Вас зняли з військового обліку?

    У Вас взагалі не було обов'язку оновляти дані. Тому можете взагалі нічого не робити.

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (набув чинності 18 травня) лише громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

    У разі перебування за кордоном уточнити дані можна:

    • шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або
    • на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку, або
    • через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності);

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    6%

    Вітаю Вас.

    У першу чергу - треба аналізувати Ваші документи. По-друге, не думаю, що Ви збираєтеся повертатися до України, а тому можливо варто звернутися до ТЦК через електронну пошту. Не факт, що це дасть певні привілегії, але заради зняття з себе відповідальності - підходить.

    В цілому, все залежить від Ваших пріоритетів.

    З повагою!

    Середницький Євгеній Вікторович
    15.2%

    Вітаю, у вашій ситуації, коли ви перебуваєте за кордоном і маєте тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з відміткою «Не підлягає призову під час мобілізації» за висновком ВЛК, потрібно діяти наступним чином:

    1. Звернення до ТЦК та СП:
      • Оскільки система Резерв+ повідомляє про неповну інформацію в реєстрі "Оберіг", вам дійсно необхідно звернутися до Територіального Центру Комплектування та Соціальної Підтримки (ТЦК та СП) за місцем вашої реєстрації.
    2. Дистанційне звернення:
      • Якщо ви перебуваєте за кордоном і не маєте можливості особисто звернутися до ТЦК та СП, спробуйте звернутися дистанційно. Ви можете надіслати електронний запит або зв’язатися з ТЦК та СП по телефону чи електронній пошті.
      • У запиті вкажіть вашу ситуацію, прикріпіть скан або фото вашого тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та будь-які інші необхідні документи, що підтверджують ваш статус.
    3. Консультація з консульством:
      • Зверніться до українського консульства або посольства в країні вашого перебування. Вони можуть надати консультацію та допомогу у зв’язку з вашою ситуацією.
      • Консульство може допомогти з передачою інформації до відповідних органів в Україні та надати підтримку у спілкуванні з ТЦК та СП.
    4. Висновок ВЛК:
      • Якщо ваш висновок ВЛК потребує поновлення або додаткових документів, можливо, вам доведеться надіслати їх до України. Уточніть це питання у ТЦК та СП або консульстві.
    Рекомендації
    • Документи: Підготуйте всі необхідні документи (скан копій посвідчення, висновок ВЛК, підтвердження вашого перебування за кордоном).
    • Зв’язок: Налагодьте ефективний канал зв’язку з ТЦК та СП, щоб отримувати оперативну інформацію про стан вашої справи.
    • Юридична консультація: Проконсультуйтесь з юристом, який спеціалізується на військовому праві, для отримання додаткових рекомендацій та допомоги.

    Це допоможе вам вирішити питання та уникнути можливих проблем з військовими обліковими даними.

    Турчин Ярослав
    15.2%
    Турчин Ярослав 2 месяца назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ВІТАЮ ВАС, ОЛЕКСАНДРЕ!

    Нічого не робити. У Вас на руках документ, який вказує, що Ви не підлягаєте призову під час мобілізації.

    Ви не зобов"язані змушувати ТЦК робити свою роботу.

    Якщо буде помилково накладено штраф - Ви з легкістю оскаржите його в суді і скасуєте штраф.

    Також - перебування за межами України є поважною причиною неотримання повістки, щоб там ТЦК собі не вигадувало.

    При зверненні до ТЦК цілком можливі вигадки з їх боку, що у них загубилась Ваша справа, приїздіть - оформлюйте нові документи. заново проходьте ВЛК... Це класичні хитрощі, які на жаль застосовуються для мобілізації.

    Відмітка у Вашому паспорті та документ про законність перебування в країні ЄС - є достатніми для виключення будь-якої відповідальності за фантазіями ТЦК.

    Хай щастить!

    З повагою та розумінням,

    юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)

    Токмач Галина Миколаївна
    6%

    Добрий день!

    Якщо у реєстрі Оберіг вказані неправильні або неповні дані, потрібно звернутися до ТЦК з письмовим проханням виправити помилку. Зробити онлайн це неможливо. Потрібно самому прийти у ТЦК з документами, що підтверджують правильність особистих даних. Лише працівники військкомату мають право виправити персональні дані.

    Під час візиту з собою потрібно мати:

    • паспорт громадянина України;
    • податковий номер;
    • документи, що підтверджують місце реєстрації;
    • військово-обліковий документ: приписне свідоцтво, тимчасовий квиток чи військовий квиток;
    • документи про здобуття освіти;
    • фото 3х4.

    Та документи з наступного переліку (якщо такі є):

    • свідоцтва про народження дітей;
    • свідоцтво про шлюб/розлучення;
    • медична довідка за наявності захворювань;
    • довідка про опікунство/догляд за особою з інвалідністю;
    • довідка про інвалідність;
    • водійське посвідчення;
    • витяг про бронювання.

    Під час візиту потрібно бути уважним і не підписувати нічого, перш ніж детально не ознайомишся з усією інформацією. Також варто занотовувати, з ким саме ти спілкуєшся, де і коли. Це допоможе уникнути майбутніх непорозумінь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України