Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 18 июля 2024, вопрос №115881

Заробітна плата директора

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, є діюче ТОВ. Штат складається лише з директора з 2022 року (сумісник). ТОВ не вело господарської діяльності до цього часу, отже з/п директору не нараховувалась. З червня був укладений новий договір, почали надходити кошти на р/р. Яким документом ініціювати розмір та початок нарахування з/п директору. Дякую.

Ответы юристов (3)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Шляхом відміни попереднього документа, яким ця зарплата перестала нараховуватися, а якщо такого не було, то і немає що ініціювати, нараховуйте за увесь час, бо складення документу заднім числом є службове підроблення.

    • Наталія Клиент месяц назад

      ТОВка була юридично діючою, але без нарахування та виплати заробітної плати директору в звязку з відсутністю діяльності, а отже і коштів для виплат. При призначенні директора на посаду був сформований наказ без відображення посадового окладу: "ПРИСТУПАЮ до виконання обов'язків директора з ___ за сумісництвом".

      Наголошую, що з/п не нараховувалась та не виплачувалась, об'єднана звітність не подавалась. Планується зараз почати виплату з/п. Чи достатньо буде для нарахування і виплати з/п видати наказ з основної діяльності на введення штатного розпису (наприклад з 01.07.2024 р.) із зазначенням посадового окладу?

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Посада не може не оплачуватися, бо це суперечить низці норм загального, адміністративного та кримінального права, Єдиний випадок, коли один із засновників (учасників) ТОВ за рішенням зборів приймає на себе виконання обов*язків директора. А у Вас директор не засновник (учасник) так що зараз нараховуйте і платіть за весь час.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України