Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 02 августа 2024, вопрос №116944

Чи може покупець після покупки квартири в розстрочку з отриманням права власності на цю квартиру розпоряджатися нею?

Доброго дня. Я хочу продати квартиру в розстрочку. Я хочу передати покупцю повне право власності на квартиру відразу при підписанні договору, а не після проплати усієї суми грошей.
Чи може покупець розпоряджатися квартирою (продати, подарувати її) ще до проплати повної суми, яку ми узгодили в договорі купівлі-продажу? І на яких умовах?
Дякую заздалегідь!

Ответы юристов (2)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна
    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна месяц назад

    Адвокат, г. Киев, 5 лет опыта

    Добрий день. Якщо Ви в договорі купівлі продажу одразу передбачаєте перехід права власності на квартиру до моменту повного розрахунку і в реєстрі прав власності вносяться відомості про нового власника без обмежень щодо розпорядження, то він зможе відчужити квартиру до моменту розрахунку з Вами. Але є ризик, що ви можете не отримативвд покупця нової оплати за квартиру в такому випадку в добровільному порядку (якщо покупець не є близькою для Вас людиною)

    • Ольга Клиент месяц назад

      Дякую за швидку відповідь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024