Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 20 сентября 2024, вопрос №119734 340₴

Нужно составить договор оферты

Добрый день! Мне нужно составить договор оферты .Це договір з постачальником окрім договору потрібно щоб на сайті був розміщений договір оферти (це не договір з постачальником) : Договір оферти - публічний договір, який розміщується на сайті. Даний договір містить зобов´язання і права сторін, умови купівлі, доставки, повернення товару/послуги та інші важливі умови, щодо надання та отримання послуги/товар

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Публічна оферта повинна містити інформацію про продавця та засоби зв'язку з ним, пропонований до продажу товару або послуги, які надає підприємець, порядок обміну/повернення, гарантії, способи доставки та оплати, інформація щодо включення податків у розрахунок вартості товару, роботи, послуги тощо.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Можу розробити для Вас договір оферти - ціна послуги обговорюється не в публічному просторі. За додатковою інформацією перейдіть в "Спілкуватися у чаті"

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Можу допомогти у складанні договіру оферти.

    Загальні положення про укладення, зміну та розірвання договору містяться у гл. 53 книги 5 Цивільного кодексу України. На підставі принципу свободи договору учасники цивільного обороту вільні у вирішенні питання щодо укладення договору:

    -не допускається примушення особи до укладення договору;

    -винятком є обов'язкові договори, укладення яких є обов'язковим для певних учасників цивільного обороту зокрема:

    • публічний договір ст. 633 Цивільного кодексу України;
    • основний договір на підставі попереднього договору ст. 635 Цивільного кодексу України
    • державний контракт на поставку продукції для державних потреб щодо певних визначених законом суб'єктів;
    • договір з переможцем торгів;
    • договір, стороною якого є суб'єкт, який займає монопольне (домінуюче) становище на ринку тощо.

    Договір є одностороннім, якщо одна сторона бере на себе обов'язок перед другою стороною вчинити певні дії або утриматися від них, а друга сторона наділяється лише правом вимоги, без виникнення зустрічного обов'язку щодо першої сторони.

    Договір є двостороннім, якщо правами та обов'язками наділені обидві сторони договору.

    До договорів, що укладаються більш як двома сторонами (багатосторонні договори), застосовуються загальні положення про договір, якщо це не суперечить багатосторонньому характеру цих договорів.

    Стадії укладення договору.

    • пропозиція однієї сторони укласти договір (оферта);
    • розгляд пропозиції укласти договір другою стороною;
    • узгодження сторонами умов договору;
    • прийняття пропозиції укласти договір другою стороною (акцепт).

    Не завжди укладення договору відбувається з проходженням всіх зазначених етапів, однак обов'язковими (основними) стадіями укладення договору є: пропозиція однієї сторони (оферента) укласти договір та прийняття цієї пропозиції другою стороною (акцептантом).

    Оферта - це пропозиція укласти договір. Усі дії осіб до моменту направлення пропозиції укласти договір, зокрема, переговори, переписка, складання протоколів про наміри тощо не породжують жодних правових наслідків. Ініціювати укладення договору шляхом здійснення оферти може, як правило, будь-яка із сторін майбутнього договору. Однак не кожна пропозиція укласти договір вважається офертою, а лише та, що відповідає певним умовам.

    Пропозицією укласти договір є, зокрема, документи (інформація), розміщені у відкритому доступі в мережі Інтернет, які містять істотні умови договору і пропозицію укласти договір на зазначених умовах з кожним, хто звернеться, незалежно від наявності в таких документах (інформації) електронного підпису.Офертою визнається така пропозиція укласти договір, яка:

    1. однозначно виражає намір особи, яка зробила пропозицію, укласти певний вид договору і вважати себе зобов'язаною у разі прийняття цієї пропозиції іншою особою;
    2. містить істотні умови майбутнього договору;
    3. спрямована до конкретної особи або кількох осіб. У разі відсутності будь-якої з названих ознак пропозиція може розглядатися лише як виклик на оферту (пропозиція зробити оферту).

    Так, у ч. 2 ст. 641 Цивільного кодексу України визначено, що реклама або інші пропозиції, адресовані невизначеному колу осіб, є запрошенням робити пропозиції укласти договір. Рекламні та інші пропозиції вважаються офертою, якщо тільки це прямо зазначено в них. Від запрошення робити пропозицію укласти договір необхідно відрізняти публічну оферту.

    Публічна оферта - це пропозиція, що містить усі істотні умови майбутнього договору, в якій виражається воля особи, яка її зробила, укласти договір на вказаних умовах з будь-якою особою, яка відгукнеться. Публічній оферті не притаманна така ознака, як адресність пропозиції, тому що вона звернена не до конкретних осіб, а до будь-кого, хто виявить бажання укласти запропонований договір.

    Відповідно до ч. 3 ст. 641 Цивільного кодексу України , пропозиція укласти договір може бути відкликана до моменту або в момент її одержання адресатом. Пропозиція укласти договір, одержана адресатом, не може бути відкликана протягом строку для відповіді, якщо інше не вказане у пропозиції або не випливає з її суті чи обставин, за яких вона була зроблена.

    Акцепт - це відповідь особи, якій адресовано оферту, про прийняття нею пропозиції укласти договір. Акцептом є позитивна відповідь на пропозицію укладення договору, тобто згода. Іноді особа, яка одержала оферту, погоджується укласти договір, але разом з тим пропонує свої зауваження щодо певних умов договору. Така відповідь не вважається акцептом, а являє собою одночасно відмову від одержаної пропозиції й нову пропозицію укласти договір.

    Акцептом вважається тільки така згода, яка відповідає наступним умовам:

    1. визначеності (відповідь має містити не тільки повідомлення про одержання оферти та заінтересованість пропозицією, а й вира-ження зобов'язання щодо прийняття оферти);
    2. повноти (схваленню всього, що вказано в оферті);
    3. безумовності (прийняттю пропозиції укласти договір без обумовлення будь- якими подальшими діями кожної із сторін).

    Акцепт може бути виражений різними способами. Найбільш розповсюдженим та універсальним способом є письмова відповідь про прийняття пропозиції укласти договір на запропонованих умовах (підписання запропонованого проекту договору, повідомлення про згоду укласти договір листом, телеграфом, факсом або за допомогою інших засобів зв'язку).

    Оферта й акцепт зв'язують сторони, які їх направили, лише з моменту доведення їх до відома, відповідно, акцептанта чи оферента. І пропозиція укласти договір, і відповідь на цю пропозицію можуть бути відкликані особою, яка їх здійснила, до моменту або в момент одержання їх адресатом. Особа, яка зробила пропозицію укласти договір іншій особі, зобов'язана певний час чекати відповіді на неї. Тривалість строку очікування відповіді та, відповідно, зв'язаності офертою залежить від виду останньої.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Яку продукцію Ви продаєте? Які послуги надаєте.

    Оферта – ініціатива укласти договір, яка може бути виявлена будь-якою зі сторін майбутнього договору (замовник чи підрядник, продавець чи покупець тощо).

    Ознаки оферти передбачені чинним законодавством у частинах 1, 2 статті 641 Цивільного кодексу України. Зокрема, до таких ознак віднесено:

    1) можливість адресації пропозиції укласти договір конкретній особі чи декільком особам;

    2) пропозиція укласти договір має передбачати вказівку на істотні умови договору, що буде укладатися у майбутньому (зокрема, щодо предмету договору, ціни, строку, а також інших умов, досягнення згоди по яких є необхідним для укладення договору певного виду або на їх визначенні наполягає хоча б одна із сторін);

    3) пропозиція має підтверджувати твердий намір особи, що направляє оферту, вважати себе пов’язаною з договором та запропонованими умовами у тому разі, якщо друга сторона їх прийме (здійснить акцепт).

    Оферта може бути здійснена усно або письмово.

    За потреби готовий спробувати Вам допомогти.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України