Задайте вопрос юристу

826 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 25 февраля 2020, вопрос №12042 300₴

Нету прописки в паспорте длительное время

Уже как 4 года не имею прописки в паспорте из за этого не вклеили фото в 25 лет. Сейчас мне 27 и мне нужен паспорт. В военкомате тоже проблемы, после окончания университета я туда ни разу не ездил и не отслужил строчную службу, приписного у меня нету. С чего мне начать? Какие штрафы меня ждут? Может будут советы как проще и быстрее все сделать?

Ответы юристов (9)

    Ковальчук Владимир
    11.7%
    Ковальчук Владимир 4 года назад

    Адвокат, г. Киев

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации
    Можно вклеить фото по месту фактического проживания. Даже без наличия регистрации. Но надо акт, который подтверждает фактическое место проживания. (договор аренды например)
    Вчера наш клиент сдал паспорт по месту фактического проживания. Без проблем (благо заранее имел ответы с подтверждением, что можно так от ГМС Украины, и от регионального отделения ГМС Украины), хотя ранее устно говорили, что надо ехать по месту регистрации.Паспорт можно будет забрать с фото через 5 дней.
    Кирюшин Артем Андреевич
    11.7%
    Кирюшин Артем Андреевич 4 года назад

    Адвокат, г. Киев

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    По первому вопросу: смело идите в отдел государственной миграционной службы и вклеивайте фото, правда придется оплатить штраф (51 грн.)

    По второму: не менее смело идите в военкомат, вас направят на медкомиссию, и после ее прохождения Вам выдадут военный билет (штраф 85 грн.)

    В виду того ,что Вам уже 27 под призыв Вы не подпадаете.

    Савченко Олександр
    11.7%
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день.

    Відповідно до статті 15 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу" на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

    Враховуючи, що Вам вже 27 років - до армії Вас не заберуть. Це по-перше.

    Згідно пункту 18 «Правил реєстрації місця проживання» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-%D0%BF) для отримання прописки необхідно подати наступний пакет документів:

    заяву про реєстрацію місця проживання

    квитанцію про сплату адміністративного збору

    військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку)

    заяву про зняття з реєстрації місця проживання (у разі здійснення прописки одночасно з випискою з попереднього адреси)

    документ, до якого вносяться відомості про місце проживання (паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення на постійне проживання; вид на проживання, посвідчення біженця і т.д.)

    документи, що підтверджують право особи на проживання в квартирі, будинку. Це можуть бути документи на право власності, рішення суду про надання права користування житловим приміщенням, договір оренди або інші документи. У разі якщо таких документів немає, реєстрація може здійснюватися тільки за згодою власника житла (якщо власників кілька - за згодою всіх власників).

    Враховуючи зазначене, Вам необхідно звернутися до військкомату, стати на військовий облік та отримати військовий квиток. При цьому Вам загрожує лише адміністративна відповідальність за ст. 210 КупАП - штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 гривень).

    Враховуючи, що Вам вже 27 років, а фото необхідно було вклеїти саме в 25 років, то ваш паспорт весь цей час був недійсним.

    Для вклейки фото у підрозділ міграційної служби слід було звернутися ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ після досягнення відповідного віку. Якщо цього не зробити своєчасно, то обмін паспорта-книжечки на ID-картку здійснюватиметься в обов’язковому порядку.

    Вклеїти фото вже не вийде. Необхідно буде оформлювати саме ID-картку

    Після отримання військового квитку необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби для оформлення новогого паспорту у виді ID-картки.

    При цьому відповідно до статті 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення»:

    Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання - тягнуть за собою попередження.Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    Савченко Олександр
    6.7%
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    ПОРЯДОК оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затверджений постановою Кабінету Міністрів Українивід 25 березня 2015 р. № 302 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/302-2015-%D0%BF#n166):

    6. Обмін паспорта здійснюється у разі:

    1) зміни інформації, внесеної до паспорта (крім додаткової змінної інформації);

    2) отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (РНОКПП) або повідомлення про відмову від прийняття зазначеного номера (за бажанням);

    3) виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;

    4) закінчення строку дії паспорта;

    5) непридатності паспорта для подальшого використання;

    6) якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленому законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток.

    Враховуючи зазначене, ще раз наголошую: фото до старого паспорта Ви могли вклеїти лише протягом 1 місяця після досягнення 25 років. Наразі Вам цього не зроблять. Тому позиція колег - неправильна.

    Зараз Вам можуть лише видати новий паспорт саме у формі ID-картки замість старого.

    Однак, для початку необхідно отримати військовий квиток, а вже потім новий паспорт та прописку.

    Про штрафи я Вам написав.

    Всього доброго.

    Костромина Виктория
    11.7%
    Костромина Виктория 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    фото можете вклеить по месту выдачи паспорта\последней регистрации - а сейчас точнее получение айди карты

    военкомат - медкомиссия - а там за результатами или военный билет или полное снятие с учета

    штрафы - по паспорту - 17- 51 грн

    военкомат - 85-119 грн

    Савченко Олександр
    11.7%
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Також хотів додати, що для обміну старого паспорту на новий у формі ID-картки Вам необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС України або до відповідного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) та подати наступні документи:

    1) паспорт, що підлягає обміну;

    2) документи, що підтверджують обставини, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну;3) документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати. Оригінал документа про звільнення від сплати адміністративного збору повертається заявнику, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів та дати;

    4) одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування із застосуванням засобів Реєстру - для оформлення паспорта особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, або особі, яка відбуває покарання в установах виконання покарань або перебуває на тривалому стаціонарному лікуванні в закладах МОЗ закритого типу (в разі потреби). Фотокартка повинна відповідати вимогам рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації (IКAO) Doc 9303.

    Термін розгляду заяви

    Не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання

    Не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання.

    Вартість послуги

    Загальна вартість адміністративного збору у разі оформлення протягом 20 робочих днів становить 345 грн., у тому числі:

    • вартість адміністративної послуги за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки: 126 грн.
    • вартість бланка: 219 грн.

    Загальна вартість адміністративного збору у разі термінового (протягом 10 робочих днів) оформлення становить 471 грн., у тому числі:

    • вартість адміністративних послуг за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки: 252 грн.
    • вартість бланка: 219 грн.

    Якщо надана консультація Вам допомогла, прошу обрати її як найкраща відповідь. Дякую.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    11.7%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий вечір.

    1. Щодо паспорта.

    Відповідно до п.8 Положення про паспорт громадянина України - До паспортної книжечки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку вклеюються нові фотокартки, що відповідають його вікові. Паспорт, в якому не вклеєно таких фотокарток при досягненні його власником зазначеного віку, вважається недійсним.

    Відповідно до ст. 197 Купап - Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання - тягнуть за собою попередження.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Тобто, Вас не поперджали про недійсність Вашого паспорта (працівники паспортного столу, цнап), то Вас навіть могут й не оштрафувати. Але, взагалі, штраф за таку дію становить 51 грн.

    2. Щодо обліку в військоматі.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації.

    Там Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі.

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 255 грн.

    3. Щодо призову.

    Відповідно до ч. 1 ст. 15 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу" - На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

    Отже, оскільки Вам вже є 27 років, Ви не підлягаєте призов на строкову службу!

    Якщо надана консультація Вам допомогла, прошу обрати її як найкраща відповідь. Дякую!

    Токмач Галина Николаевна
    11.7%
    Токмач Галина Николаевна 4 года назад

    Юрист, г. Мирноград, 12 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте. За проживание без регистрации в первый раз будет предупреждение.

    Насчёт военкомата, обходите комиссию, ничего страшного не произойдет. В армию не заберут. Вы же не уклонялись.

    За нарушение сроков постановки на учёт предусмотрен административный штраф от 5 до 7 необлагаемых минимумов доходов граждан.

    Иваненко Мария Владимировна
    11.7%
    Иваненко Мария Владимировна 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 27 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Фото не вклеите т. к. 1 месяц от 25-ти летия истёк, только ид-карта. Попробуйте для начала обратиться в центр надання админ. послуг по последнему месту проживания.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України