Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 07 октября 2024, вопрос №120639

Чи має право фірма яка займається кредитами заблокувати карту людини яка взяла кредит

В 2020 році моя бабуся взяла кредит на гаджет, стверджують що вона його не платила, і тепер там багато відсотків які треба заплатити, і погрожують що вони заблокують її пенсійну карту ,але бабушка знаходиться в окупації

Ответы юристов (3)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Заблокувати карту може виключно суд, а в окремих випадках через виконавчий напис нотаріуса. Зараз під час війни є обмеження по стягненю кредитів. Тож скоріш за все це просто моральний тиск. Але необхідно розбиратись в ситуації детально.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Це можливо, якщо кредитна компанія звернеться до суду та виграє справу. Ви можете моніторити ситуацію та дивитись чи відкрита справа, щодо Вашої бабусі - https://court.gov.ua/fair/.

    Проте, якщо, навіть, державний виконавець заблокує карту, то бабуся має право розблокувати її та користуватись коштами у розмірі 14200 грн на місяць.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вероніка!

    Право накладання арешту на рахунок має виконавча служба за рішенням суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України