Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 октября 2024, вопрос №121415

У яких країнах визнається подовжений паспорт України?

Вітаю, моєму закордонному паспорту 4 роки, збираюсь продовжити термін на 5 років. Які країни визнають подовжений паспорт?

Ответы юристов (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Карен!

    В усіх.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Карен Клиент 6 дней назад

      Я десь читав що наприклад у Польщі чи Литві подовжений документ не приймають за дійсний. Може є якийсь список де вказано які країни приймають, а які ні?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це не так. Будь які країни повинні визнавати українське законодавство.

        • Карен Клиент 6 дней назад

          Зрозумів, дуже вдячний за допомогу

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Карен! Вдачі Вам!

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Паспорт повинен визнаватися в усіх країнах проте, згідно роз'язнення консульства https://ny.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/pass/exte...

    1. Чоловіки призовного віку (з 18 до 60 років) мають обов'язково ознайомитися з детальними роз'ясненнями МЗС України щодо отримання консульських послуг за посиланням: https://mfa.gov.ua/consul/forua/rozyasnennya-mzs-shchodo-vidnovlennya-prijomu-zayav-na-otrimannya-konsulskih-poslug-dlya-okremih-kategorij-gromadyan (мати з собою військово-обліковий документ)

    2. Під продовженням строку дії закордонного паспорта мається на увазі вписання до наявного закордонного паспорта "від руки" інформації. Це не оформлення нового закордонного паспорта (як нового паспорта, або як "оновлення" вже наявного паспорта). Рекомендуємо виважено ставитись до цієї процедури та звертатись щодо продовження паспортів ВИКЛЮЧНО у разі необхідності використовувати паспорт як ID (для документів тощо). Для повноцінного користування закордонним паспортом необхідно оформлювати новий закордонний паспорт (Оформлення закордонного паспорта).

    3. Процедура продовження строку дії закордонного паспорта є тимчасовою, запровадженою на час дії воєнного стану плюс один рік з дня його припинення. Ця процедура у першу чергу орієнтована на громадян, які вимушено залишили Україну у зв’язку із військовими діями та/або повертаються в Україну в терміновому порядку. За першої можливості радимо оформити новий закордонний паспорт.

    4. Важливо: плануючи придбання авіаквитка або подачу документів до іноземної консульської установи на отримання візи обов’язково попередньо проконсультуйтесь щодо можливості використання для цих цілей закордонного паспорта із продовженим строком дії.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Карен Клиент 6 дней назад

      Я десь читав що наприклад у Польщі чи Литві подовжений документ не приймають за дійсний. Може є якийсь список де вказано які країни приймають, а які ні?

      • Дерій Владислав Олегович

        Такого списку немає. Перетин кордону з України в іншу державу з продовженим паспортом віддано на розсуд іноземних прикордонників. Коли вони бачать, що людина їздить туди-сюди по продовженому паспорту і не оформлює собі новий паспорт. Вони вважають, що це неправильно, адже Україна відновила можливість оформлювати нові паспортні документи.

        Щодо Польщі, то якщо іноземні прикордонні відомства в продовженому паспортному документі побачать, що

        • особа неодноразово з Польщі їздила в інші європейські країни,
        • чи неодноразово перетинали кордон з Україною,

        то її навряд чи вважатимуть особою, що втікає від війни.

        • Карен Клиент 6 дней назад

          Зрозумів, дякую за відповідь

          • Дерій Владислав Олегович

            Будь ласка! Успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України