Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 19 марта 2020, вопрос №13942 10₴

Как приостановить начисления процентов по кредиту?

Взял кредит,вовремя проплачиваю,а теперь карантин я без работы,платить не могу,что делать? Звонил на гарячую линию кредита так там меня не слышат,говорят должен платить

Ответы юристов (2)

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    100%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Добрий день.

    Наразі НБУ розробляє процедуру для звільнення осіб, на час дії карантину, від нарахування штрафів, пені, через невиконання зобов'язань за кредитним догвоором. Про це нещодавно повідомив Президент України. Тобто, це питання буде вирішено.

    Також, ЗУ про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) вказано, що коронавірус є форс-мажором, тобто, особа не повина нести відповідальність за невиконання покладених а неї зобов'язань.

    Якщо банк не буде виконувати у подальшому вказівки НБУ та даний закон, то відновлювати порушені свої права доведеться тільки в судовому порядку.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 4 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    17.03.20 года Верховная Рада приняла ЗУ " Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)

    который должен поддержать налогоплательщиков в период эпидемии коронавируса (законопроект № 3220).

    Документ предусматривает следующее:

    если заемщик не будет выполнять обязательства по кредитному договору в период с 1 марта по 30 апреля этого года, он освобождается от ответственности перед кредитором.

    Проще говоря, финучреждения в течение марта-апреля не смогут начислять и взимать штрафные санкции за неаккуратное обслуживание потребительского кредита и применять другие виды наказаний.

    Далее нужно будет решить вопрос, о реструктуризации кредитного договора с кредитором в индивидуальном порядке.

    С уважением,

    Константин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України