Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 марта 2020, вопрос №14017 10₴

Интересуют льготы на коммуналку участкам боевых действий

Подскажите пожалуйста, мой муж участник боевых действий в зоне АТО. Мы проживаем в собственном доме, льгот на джанный момент нет. Как оформить льготу на оплату коммунальных причин на оснвоании того, что он участник боевых действий? ку первоначально подавать запрос?

Ответы юристов (2)

    Хандрыга Татьяна Вадимовна
    Общаться в чате Хандрыга Татьяна Вадимовна 4 года назад

    Юрист, г. Днепр, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня! Ваш чоловік має право на пільги за рахунок коштів державного бюджету відповідно до статей 12, 13, 14 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, у тому числі по оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги у розмірі: 75-відсотків для учасників бойових дій, 100-відсотків для осіб з інвалідністю внаслідок війни та 50-відсотків для учасників війни, в межах норм передбачених чинним законодавством України.

    Для оформлення пільг йому необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення , що розташоване на території на якій Ви проживаете, та написати заяву (вона в них Зразкова, йому дадуть зразок) и додаткового додати документ, що підтверджує його право на пільгу (посвідчення УБД) . У разі отримання відмови, обовязково вимагайте письмову, і за наявності підстав можна буде оскаржити її до суду.

    Токмач Галина Николаевна
    Общаться в чате Токмач Галина Николаевна 4 года назад

    Юрист, г. Мирноград, 12 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте. Для того, чтобы получать льготу, нужно обязательно иметь свидетельство участника боевых действий, выданного в соответствии с законодательством.

    Помощь в виде суммы льготы управления социальной защиты населения переводят на карту "Ощадбанка", как и обычная субсидия.

    Поэтому вам нужно обратиться в соцзащиту.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України