Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 20 марта 2020, вопрос №14032 100₴

Оформление частного бизнеса

Как оформить частный бизнес
Что выбрать ЧП или ИП
Что для этого нужно
Документы
Как оформить рабочих

Ответы юристов (7)

    Царьов Роман  Валерійович
    30%

    Можно начать с ФЛ-П (физическое лицо-предприниматель) по Вашему это ИП. Для этого нужно выбрать КВЕД по которым будете работать. Потом нужен Ваш паспорт и код и поход в ЦНАП. также можно выбрать группу единого налога и сразу подать заявления с заявлением о регистрации ФЛ-П. После того, как вы зарегестрируетесь в качестве ФЛ-П, для оформления рабочих, необходимо составить трудовые договора и зарегестировать их в вашей налоговой.

    Николай Клиент 4 года назад

    Если заниматься сельским хозяйством а именно разведением бройлеров. Какие документы с юридической стороны нужно иметь? Какие налоги придется платить и за что?

    Существует ли государственная поддержка?

    • Царьов Роман  Валерійович

      КВЕД-2010: Клас 01.47 Розведення свійської птиці. Фермер як фізична особа-підприємиць було надано право перебувати на спрощеній системі оподаткування як платники єдиного податку четвертої групи. Документи це Паспорт и код и піти до найближчого ЦНАП. Платити Единий податок і ЄСВ. Також рекомендую перейти за посилання та почитати роз'яснення податкової http://zak.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/381522.html

    Беликов Олег  Александрович
    20%

    Добрый день. Вам подойдет ФОП на упрощенной системе налогообложения - 4 группа. В зависимости от того, где вы проживаете = городе или районном центре, обращаетесь в регистрационную службу, подаете заявление и регистрируетесь в качестве предпринимателя. Процедура быстрая, много времени не занимает. Для регистрации вам нужен паспорт и ИНН.

    Гончаренко Константин
    20%

    Добрий вечір.

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    У залежності від того який вид діяльності Ви обираєте:

    1. Ви можете обрати 2 або 3 групу. Якщо плануєте надавати послуги юр. особам, тоді тільки 3 група. Якщо переважно юр. особи - платники ПДВ, тоді обираєте 3 групу на ставці оподаткування 3% + ПДВ. Якщо обираєте загальну систему, то маєте право включати в затрати ремонт та заміну запчастин , якщо вони будуть Отже, вибір за Вами.

    2. Реєструєтесь в ЦНАПі як ФОП, обираєте групу. Та КВЕД господарської діяльності Далі реєструєтесь в податковій.

    Ви реєструєтеся як ФОП і протягом 10 днів звертаєтеся до податкової за місцем реєстрації і подаєте заяву на спрощену систему оподаткування (ЗАЯВА про Застосування спрощеної системи оподаткування).

    Відрахування спрощеної системи починається з першого дня реєстрації.

    Податкова стверджує, що сервіс працює. Ось посилання. http: //ch.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/print-2304 ...

    Але я неодноразово стикався з думкою колег, що електронна форма книги обліку доходів має безліч недоліків, оскільки програма зафіксує всі порушення. Як приклад, ФОП зобов'язані щодня реєструвати свої доходи, але на практиці книгу заповнюють хто раз в тиждень, хто раз на місяць, а то й раз на рік. Краще користуватися програмою в EXCEL (якщо боїтеся помилитися) і переписувати дані звідти вручну.

    Мінуси ФОП:

    Один з мінусів ФОП, як організаційно-правової форми ведення бізнесу, якраз полягає у тому,що немає такого поняття , як призупинення діяльності, тому ФОП має сплачувати податок з ЄСВ навіть у тому разі коли в нього фактично не проводиться діяльність як ФОПа та немає найнятих працівників. Податок ЄСВ за "себе" в будь -якому разі доведеться сплатити до податкової. Для ФОП не існує поняття призупинення діяльності.

    Звіти ФОП здає або раз на квартал (3-4 групи), або раз на рік (1-2 групи). Також необхідно занести звіт по ЄСВ, також в податкову, раз на рік. На цьому ведення бухгалтерії для ФОП закінчується.

    Для прикладу лише у ТОВ можна подавати " нульові звіти" податковій за місяць чи рік , якщо діяльності у них дійсно немає за результатами звітного періоду!

    Оподаткування ФОП:

    При загальній системі оподаткування:

    - потрібно мати реєстратор розрахункових операцій;

    - ФОП на загальній системі оподаткування може займатися видами діяльності, які заборонені підприємцям на спрощеній системі;

    - підприємець не має обмежень щодо кількості найманих працівників, обсягів реалізації та доходів;

    - обсяг податків залежить від отриманого доходу. Тобто, якщо за звітний період немає заробітків, підприємець не сплачує платежі, крім єдиного внеску у розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок.

    При загальній системі оподаткування сплачуються:

    - ЄСВ;

    - ПДФО (податок на доходів фізичних осіб) – 18% від чистого оподатковуваного доходу. Щоб його розрахувати, потрібно відняти від суми доходів документально підтверджені витрати, пов’язані з їх отриманням. 18% від цієї різниці – розмір ПДФО кожного окремого місяця;

    - військовий збір – 1,5% від доходу, з якого справляється ПДФО.

    При спрощеній системі оподаткування:

    може перебувати на другій або третій групі єдиного податку. (10 -ть найманих працівників)

    Таким чином, репетитор може проводити діяльність як фізична особа-підприємецьна єдиному податку. Переваги ФОП: трудовий стаж, офіційна довідка про доходи, та ін.

    Спрощена система має низку переваг перед загальною системою оподаткування.

    Оформлення трудових відносин:

    1. за загальним трудовим договором( видається наказ про прийняття працівника на роботу за його заявою на конкретну посаду, подається повідомлення в податкову про прийняття за формою встановленою ДФС, ЗАБЕЗПЕЧУЄТЬСЯ відпустка , лікарняний і інші гарантії, запис вноситься до трудової книжки працівника.

    2. за договорм ЦПХ ( НАКАЗ НЕ ВИДАЄТЬСЯ,складається договір в якому прописуються конкретні функції ( не посада), порядок і форма оплати , відповідальність сторін , термін дії договору (не більше 90 днів) з чіткою датою завершення котра прописується у договорі, далі переукладання договору(на новий період- окремо) відповідальність сторін, робота приймається складеним актом приймання - передачі наданих робіт/послуг , він подається до податкової.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    15%
    Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго вечора.

    Для початку Вам потрібно оформити своє фермерське господарство (зареєструвати суб'єкта підприємницької діяльності) і вибрати відповідне приміщення.

    Окрім реєстрації, для здійснення господарської діяльності необхідно буде отримати дозвіл від органів пожежного нагляду та санітарно-епідеміологічної служби. На продукцію необхідно буде оформити ветеринарні довідки і сертифікат відповідності.

    Вважаю, що Вам краще обрати 3 групу єдиного податку, адже на ній Ви можете продавати товари, надавати послуги, виконувати роботи для кого завгодно. І тут немає обмежень щодо кількості найманих працівників.

    ФОП-фермерам на 4-й групі та ФОП на 1-й заборонено наймати працівників.

    На 2-й групі можна, але не більше 10 одночасно.

    Ставка єдиного податку на 3-й групі: 5% від доходу — неплатники ПДВ, 3% від доходу — платники.

    Подавати декларацію необхідно раз у квартал, протягом 40 днів після закінчення кварталу.

    Підприємці-єдинники сплачують ЄСВ раз на квартал, навіть якщо не отримують доходу.

    Мінімальний платіж із внеску — 22% від мінімальної зарплати, сплатити треба після закінчення кварталу протягом 19 днів.

    Ліміт доходу - 5 млн грн.

    Псля перевищення ліміту в 1 млн грн Ви зобов'язані.використовувати РРО.

    Успіхів Вам.

    Шишкин Алексей Юрьевич
    15%

    В Украине ИП нет. Вы можете оформить ФОП, для этого нужно подать заявление установленного образца, которое можно заполнить в ближайшем к Вам центре предоставления админ. услуг, куда Вам собственно и надо обратиться. Работников оформляет по письменном трудовому договору с обязательной регистрацией в центре занятости.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України