Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 02 апреля 2020, вопрос №15235 100₴

Форма 147/о военнослужащей

Хотела бы узнать, почему в армии Украины отправляют в декрет по форме 147/о? Получается, что и декретные выплачивать не будут?

Ответы юристов (8)

    Кирюшин Артем Андреевич
    12%

    Здравствуйте, будут.

    Для оформление декрета на основании справки 147/о проводится в соотвествии с приказом МОЗ Украины от 18.03.2002 № 93.

    НО!

    В соотвествии с абз. 1 п. 8 Порядком призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 "Покриття витрат на виплату допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам із числа військовослужбовців Збройних Сил здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на такі цілі Збройним Силам"

    Посему не переживайте)))

    Свои декретные Вы получите.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    12%

    Добрий день.

    Відповідно до ІНСТРУКЦІЯ щодо заповнення облікової статистичної форми N 147/о "Довідка для призначення і виплати державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування" - Довідка для призначення і виплати державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (форма N 147/о, далі - довідка) видається вагітним жінкам і породіллям (у тому числі неповнолітнім) з числа: 1.1. Службовців Збройних Сил, Прикордонних військ, Служби безпеки України, військ цивільної оборони, інших військових формувань та з числа осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ.

    Тобто, така довідка формою 147/0 видається військовослужбовцям для виплати державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

    Відповідндо до Цґціїх Інструкції - Довідка подається в органи, що призначають та здійснюють виплату такої допомоги.

    Тобто, у подальшому, для отримання допомоги, необхідно подати довідку до відповідного органу, що буде виплачувати Вам допомогу.

    Отже, виплату Ви будете отримувати.

    Сподіваюсь надана консультація Вам допомогла.

    Малик Олександр Володимирович
    12%

    Анастасия, здравствуйте! Оформление декрета проводиться на основании справки 147/о в соотвествии с приказом МОЗ Украины от 18.03.2002 года № 93.

    Відповідно до п. 8 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 "Покриття витрат на виплату допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам із числа військовослужбовців Збройних Сил здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на такі цілі Збройним Силам"

    Поэтому Вы получите выплату декретных средств.

    С уважением, Александр Малик

    Петренко Евгений
    12%
    Петренко Евгений 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте, по форме 147/о выплата совершается для незастрахованных, для предпринимателей и в том числе и для военнослужащих.

    На основании этой справки Вам будут выплачиваться декретные (помощь по беременности и родам)

    Гончаренко Константин
    12%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю:

    Згідно наданої Вам довідки за формою 147 виплата допомоги у зв язку з вагітністю та пологами буде проведено на підставі та згідно п. 8 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 "Покриття витрат на виплату допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам із числа військовослужбовців Збройних Сил здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на такі цілі Збройним Силам"

    Ви отримаєте належні Вам виплати.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    12%

    Здравствуйте!

    На основании этой справки формы # 147/о, Вам и должный будут выплачивать декретные

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0346-02

    Костромина Виктория
    12%

    вам в любом случаи их выплатят - просто для военнослужащих - такая форма

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0346-02

    Про затвердження форм облікової документації щодо призначення державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, та інструкцій щодо їх заповнення
    Александров Євгеній (Адвокат)
    16%

    Добрый день!

    Помощь по беременности и родам «декретные» Вам выплатят обязательно! Просто есть разные источники выплат, так:

    Работающая как наемный работник, ЧП, самозанятое лицо и др. получают через органы Фонда социального страхования.

    Неработающие получают через отделы социального обеспечения населения «собез».

    Служащие Вооруженных Сил, Пограничных войск, Службы безопасности Украины, войск гражданской обороны, других военных формирований и из числа лиц начальствующего и рядового состава органов внутренних дел получают из госбюджета по отдельному приказу.

    Вам просто необходимо справку 147/о передать в кадровую службу части, выплатят обязательно!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України