Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 06 мая 2020, вопрос №18899 150₴

Візове питання в період карантину

  1. Доброго дня хотіла спитати, що можливо зробити коли віза ( польська, але на момент карантину була в гостях в Іспанії і зараз теж тут) по перебуванню в ЄС закінчилась в період карантину і не можливо повернутися додому. Що можна зробити щоб не виникало проблем при перетині кордону? Дякую

Ответы юристов (7)

    Савченко Олександр
    26.7%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    У вашій ситуації необхідно надати нашому посольству України копії ваших документів та інформацію про ваше місце перебування. На підставі отриманих даних посольство звернеться до офіційних органів за місцем вашого перебування з проханням надати вам допомогу у вирішенні адміністративних питань. Зокрема, продовжити строк перебування без накладення санкцій.

    Всього доброго.

    Гончаренко Константин
    26.7%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхыдно звернутися до консульського представництва України , в країні перебування надати заяву в якій зазначити дані про фактичне місце перебування та додати копії документів , котрі посвідчують Вашу особу ( паспорт громадянина , візу , дозвіл на перебування чи ін.)

    З гідно отриманих документів консульство невідкладно, але не пізніше 1 доби направляє офіційні запити за місцем Вашого перебування про необхідність подовжити Вам термін дії візових документів та не застосовувати штрафні санкції у зв язку з ситуацією яка склалася з пандемією ПОШИРЕННЯ коронавірусної інфекції у світі - COVID -19.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Ковальчук Владимир
    20%

    Если из страны пребывания выехать невозможно, а срок действия визы заканчивается, в Министерстве иностранных дел советуют предоставить свои документы и информацию о местонахождении посольству Украины. Посольство обратится в официальные органы с просьбой предоставить вам помощь в решении административных вопросов.

    Костромина Виктория
    16.7%
    1. Зареєструйтеся в системі ДРУГ. Це спеціальна система Міністерства закордонних справ України, в яку ви вносите свої дані і повідомляєте МЗС та всім закордонним дипломатичним установам про своє перебування у певній країні. Наприклад, списки для повернення громадян України додому в разі термінової необхідності у період обмежень будуть формуватися, зокрема, з використанням даних цієї системи.
    2. Зверніться до посольства або консульства у вашій країні перебування за телефоном гарячої лінії на офіційній сторінці, електронною поштою, чи на їхніх сторінках у соцмережах.
    3. Іноді через занадто високу кількість користувачів система може «зависати», а гарячі лінії виявляються занадто «гарячими». Ми перепрошуємо і просимо вас з розумінням ставитися до цих ситуацій.

    https://vatican.mfa.gov.ua/news/rozyasnennya-vid-m...

    Малик Олександр Володимирович

    Зверніться в посольство України з проханням надати допомогу у вирішенні даного питання. Адреса: Ronda Abubilla, 52, 28043 Madrid, Іспанія

    Години роботи:

    середа 09:00–13:00четвер 14:00–18:00пʼятниця 09:00–13:00субота Зачиненонеділя Зачинено понеділо 09:00–13:00вівторок 09:00–13:00
    Киншов Дмитрий Сергеевич
    10%

    Добрий вечір.

    В умовах пандемії коронавірусу Україна, як і більшість країн у світі, закрила свої кордони для іноземців і припинила регулярне сполучення. МЗС України продовжує підтримувати громадян України, які наразі перебувають за кордоном.

    Закордонні дипломатичні установи України за дорученням міністра закордонних справ розгорнули програму «Захист». У рамках цієї програми посольства та генеральні консульства в усьому світі надають таку підтримку:

    • вирішують питання прострочених документів/дозволів/віз на перебування в іноземній країні;
    • співпрацюють з правоохоронними органами країни перебування для захисту законних інтересів громадян у разі їх порушення;
    • інформують про можливість повернення до України, переміщення до сусідніх з Україною країн або ближче до України для подальшого повернення додому;
    • інформують про зміни епідеміологічної ситуації в країні перебування, впровадження режимів надзвичайного стану тощо;
    • консультують щодо вирішення побутових питань та охорони вашого здоров’я (адреси та режим роботи продуктових магазинів, аптек, лікарень тощо);
    • опрацьовують з місцевою владою та бізнесом, готовими допомагати, питання тимчасового розміщення у спеціально виділених місцях (кампусах, соціальних закладах, школах тощо) тих наших громадян, які не мають засобів для існування та місця проживання;
    • налагоджують зв’язок українців, які вимушено залишаються на території іноземних держав і потребують допомоги, з громадськими організаціями та громадами українців, які готові допомагати.

    Також рекомендуємо підтримувати зв'язок з посольством або консульством у країні, де ви «застрягли». Українські дипломати повідомляють про нові можливості, щойно вони з'являються. Переконайтеся, що ви зареєструвалися в системі “ДРУГ” і таким чином повідомили, що перебуваєте за кордоном.

    Отже, в обов'язковому порядку, потрібно повідомити дипломатичні установи України в країні, де Ви перебуваєте, про Вашу проблему. Також, додатково, зареєструйтеся у системі "ДРУГ".

    Сподіваюсь надана консультація Вам допомогла та була корисною!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    По по поводу Испании:

    В соответствии с Королевским Декретом 463/2020 от 14.03.2020 года, который ввел карантин на территории Испании, все административные сроки, а также истечение сроков, предоставляющих определенные права, приостановлены на весь период карантина.

    Течение 90-дневного срока приостанавливается с первого дня карантина, то есть с 15.03.2020 и возобновляется после отмены:

    https://www.boe.es/eli/es/rd/2020/03/14/463

    По поводу Республики Польши, то Совет министров Республики Польши, в рамках расширения так называемой 7 апреля 2020 года антикризисный щит принял проект другого закона, направленного на противодействие негативным последствиям эпидемии вируса SARS-CoV-2.

    Он предполагает, среди прочего продление законного пребывания иностранцев, находящихся в Польше, на основе безвизового режима или шенгенских виз, предусмотрено продление срока действия карточек проживания и временных удостоверений личности иностранца.

    Акт вступил в силу 18 апреля 2020 года.

    В связи с текущей эпидемиологической ситуации, последующие изменения в законодательстве [я] вступили в силу, в том числе специальные решения для иностранцев в Польше.

    Действующие правила разрешают людям, которые хотят достичь своей текущей цели пребывания или не могут покинуть Польшу из-за распространения вируса SARS-CoV-2, чтобы оставаться на законных основаниях в стране.

    Подробности можно найти ЗДЕСЬ .

    https://udsc.gov.pl/epidemia-koronawirusa-specjaln...

    Также, обратите внимание:

    https://udsc.gov.pl/epidemia-koronawirusa-specjaln...

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України