Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 14 мая 2020, вопрос №19463

Перевод беременной на другую работу,нужно ли указывать на какой срок?

Переводят беременную на другую работу но не уточняют на какой срок,получается что на постоянно,сможет ли она вернутся после декрета на сваю прежнюю должность?

Ответы юристов (1)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    КЗоТ Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08):

    "Стаття 178. Переведення на легшу роботу вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років

    Вагітним жінкам відповідно до медичного висновку знижуються норми виробітку, норми обслуговування або вони переводяться на іншу роботу, яка є легшою і виключає вплив несприятливих виробничих факторів, із збереженням середнього заробітку за попередньою роботою.

    До вирішення питання про надання вагітній жінці відповідно до медичного висновку іншої роботи, яка є легшою і виключає вплив несприятливих виробничих факторів, вона підлягає звільненню від роботи із збереженням середнього заробітку за всі пропущені внаслідок цього робочі дні за рахунок підприємства, установи, організації.

    Жінки, які мають дітей віком до трьох років, в разі неможливості виконання попередньої роботи переводяться на іншу роботу із збереженням середнього заробітку за попередньою роботою до досягнення дитиною віку трьох років.

    Якщо заробіток осіб, зазначених у частинах першій і третій цієї статті, на легшій роботі є вищим, ніж той, який вони одержували до переведення, їм виплачується фактичний заробіток.".

    Во-первых, перевод на другую работу обусловлен беременным или "декретным" положением женщины, т.е. после прекращения причин прекращаются основания для перевода и возникают основания для обратного перевода. Во-вторых, в приведенной статье КЗоТ прямо предусмотрено о переводе на срок, вызванный положением женщины. В-третьих, содержание приказа не может, не должно читаться, толковаться по своем усмотрению, поэтому считаю необходимым подать заявление руководителю об уточнении приказа указанием периода перевода и обратного перевода на прежнюю работу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України