Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 01 липня 2020, питання №23250

Алименты во время карантина

Здравствуйте, подала иск на алименты, 3.06 было заседание и вынесено решение в мою пользу, но само решение в суде не дают для того чтобы отнести в исполнительную службу для начисления денег, ссылаясь на карантин, говорят во время карантина они этого не могут делать, как быть?

Відповіді юристів (1)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! на превеликий жаль, ваше рішення не набрало законної сили, тому що з 2 квітня строки апеляційного оскарження були продовжені до кінця карантину законом № 540-IX.

    Через недбалість законодавця та недостатній рівень юридичної техніки, всі рішення, які прийняті з 2 березня 2020 року до цих пір не набрали чинності, бо карантин постійно продовжується. Судова система, крім кримінальних судів зупинилась ПОВНІСТЮ. 18 червня 2020 року Верховною радою України в другому читанні було прийнято закон України №3383, який може розблокувати такі рішення через 20 днів з дня набрання ним чинності, однак він ще чинності не набрав. Також ваш чоловік, якщо він проти рішення, може написати клопотання і рішення про аліменти не набере сили аж до кінця карантину.

    В юридичному полі вашу проблему, як і проблеми тисяч інших громадян вирішити не можливо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України