Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 05 июля 2020, вопрос №23577

Сроки подання виконавчого листа на стягнення аліментів

Добрий день!2роки тому суд присудив виплату аліментів на мене до досягненння сином 3 років,та сина до 18 років!виконавчий лист я не пускала у хід,так як були на це обставини!чі можу я зараз віднести виконавчій лист на роботу колишньому чоловікові?та що буде з заборгованістю яка накопилася за 2 роки?

Ответы юристов (1)

    Хомич Марія Анатоліївна

    Доброго дня!

    Відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", виконавчий лист може бути пред'явлений до виконання протягом 3 років, тому у вас ще є час розпочати по ньому виконавче провадження.

    Але виконавчий лист разом із заявою про примусове виконання рішення суду подається до державного чи приватного виконавця і вже він спочатку відкриває виконавче провадження, а потім повідомляє про це роботодавця вашого чоловіка. Вам особисто нести виконавчий лист на його роботу непотрібно.

    Вся заборгованість, яка накопичилась за ці 2 роки, має бути стягнута з чоловіка лише, якщо він документально (наприклад, чеками) не підтвердить, що сплачував її вам на рахунок із вказівкою в призначенні платежу "аліменти". Тобто, якщо таких доказів немає, виконавець зможе стягнути з нього всю суму аліментів за минулі 2 роки.

    З повагою, юрист Хомич Марія!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України