Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 06 июля 2020, вопрос №23629

Як зробити щоб будинок залишився нашій з чоловіком дитині

Ми з чоловіком в шлюбі, маємо дитину. Чоловік від першого шлюбу має двох дітей.
Ми з чоловіком хочемо купляти дитинок,що потрібно зробити щоб в майбутньому будинок залишився тільки нашій дитині,щоб чоловік діти немали права на наш будинок?

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Доброго дня! Ваш чоловік має право зробити заповіт і заповісти своє майно визначеній особі. Після смерті чоловіка таке майно належатиме тій особі, яка зазначене спадкоємцем.

    Також майте на увазі, що існують випадки, коли особа має право на частку у спадщині незалежно від змісту заповіту. Ці випадки мають існувати на момент відкриття спадщини (тобто після настання смерті того, хто заповідає).

    Відповідно до ст. 1241 ЦК України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка). Перелік осіб, які мають право на обов'язкову частку, що визначений ст. 1241 ЦК України, є вичерпним і розширеного тлумачення не потребує.

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 3 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Виходячи зі змісту питання: "тільки нашій дитині", діти у чоловіка Вашого першого шлюбу не Ваші - тому не мають ніякого відношення та прав до будинку Вашої сім'ї; тим більше колишній чоловік. Якщо я правильно зрозумів Ваші сімейні обставини.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України