Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 10 июля 2020, вопрос №24012

термін спадщіни закінчується

Добрий день, я перебуваю на території Росії і через карантин не можу подати документи на спадщину, термін пів року скоро закінчується, чи можна подати документи онлайн а потім приїхати і підписати особисто?

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, онлайн заяву на спадщину подать не можна. Ви можете звернутися до нотаріуса в Росії написати заяву, зробити її переклад на українську завірити його нотаріально, і той нотаріус (в Росії) передасть його в Україну по місцю відкриття спадщини.

    Крім того, нотаріальні послуги за кордоном вчиняють консульські установи України, які і можуть посвідчити підпис спадкоємця на заяві про прийняття спадщини (або про відмову від спадщини), а також посвідчити і довіреність на представника, який за вас оформить успадковане Вами майно. Просто потрібно звернутись до українського консула в державі перебування та посвідчити ті документи.

    https://russia.mfa.gov.ua/ посилання на сайт посольства України в Росії.

    Киншов Дмитрий Сергеевич

    Добрий день.

    Ні, нажаль онлайн Ви це зробити не зможете!

    Але, Вам потрібно звернутися до консульства України в РФ та скласти нотаріально посвідчену заяву на вступ до спадщини та видачу довіреності на відповідну особу в Україні, яка зможе подати документи до нотаріуса.

    Якщо Вами буде пропущено строк - потрібно буде звертатися до суду та просити надати додатковий строк.

    У випадку необхідості правової допомоги в Харкові, можете звертатися особисто через профіль.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України