Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 14 липня 2020, питання №24272

Как добиться выплаты заработной платы после увольнения?

Добрый день!
Меня зовут Анастасия. Во время увольнения с работы (по соглашению сторон ст.36.п.1 30 июня 2020г.), что прописано в трудовой книжке, мне было выплачено аванс за первую первую половину месяца в размере 2000грн, при зароботной плате в 4800грн. На мой вопрос, а где вторая часть заработной платы в размере 1800грн получила ответ " Мы выплачиваем зп сотрудникам наперед и свою зп вы уже получили в полном обьеме" . Спустя неделю, я решила зайти в пенсионный фонд(онлайн) и удостоверится в правильности выплат. Оказалось что за июнь мне начислено 6800 грн заработной платы и страховые отчисление за июнь не были оплачены работодателем. Как доказать факт обмана и добиться выплаты недостающей части заработной платы. Во вложении фото витяга. Помогите пожалуйста.

Відповіді юристів (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня!

    Напишіть листа до роботодавця з вимогою виплатити ЗП у повному обсязі, повідомте, що ви звернетесь до суду та Державної служби з питань праці. Заяву пишіть в двох екземплярах та подавайте через канцелярію з відміткою про отримання або надсилайте цінним листом з описом вкладення. До заяви додайте копію витягу.

    Не отримуючи відповіді, пишіть скаргу в територіальний відділ Держаної служби з питань праці про невиплату ЗП та прохайте притягнути винних до відповідальності. До скарги додайте копію витягу.Отримавши відповідь від роботодавця, проаналізуйте його аргументи та звертайтесь до суду з позовом про стягнення заборгованості по ЗП. Обов'язок доказування виплати ЗП покладено на роботодавця, доказом буде відомість про отримання коштів з вашим підписом або виписка з рахунку.

    • Сергей Клієнт 3 роки тому

      спасибо большое


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України