Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 03 августа 2020, вопрос №25787

Ответственность ЖЕКов за санитарное состояние

Добрый день! Не знаю, правильно указала категорию права, куда эта тема относится? Как ЖЕКи отвечают перед жильцами в случае, когда блохи из подвала заполонили все квартиры подъезда пятиэтажного дома? Теперь мы покупаем спецсредства, всё дома обрабатываем, снимаем зуд от укусов - очень "интересно" проводим время. Как возместить наши личные затраты на эту борьбу? Спасибо.

Ответы юристов (1)

    Лень Юлия Васильевна

    Здравствуйте.

    Подвальные блохи заводятся от повышенной влажности в подвальных помещениях. Поэтому необходимо выяснить причину возникновения этой влажности. Если в подвале протекают трубы, необходимо обратиться в ЖЭК с соответствующим заявлением (если дом на балансе ЖЭКа).

    Что касается обработки...

    В соответствии с ЗУ Про захист населення від інфекційних хвороб

    Розділ VIДЕЗІНФЕКЦІЙНІ ЗАХОДИ

    Стаття 33. Види і порядок проведення дезінфекційних заходів

    Дезінфекційні заходи поділяються на такі види:

    профілактичні дезінфекційні заходи - заходи, що проводяться у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, на територіях населених пунктів, у місцях масового відпочинку населення та рекреаційних зонах, в інших можливих місцях розмноження переносників збудників інфекційних хвороб. Профілактичні дезінфекційні заходи проводяться не рідше двох разів на рік - навесні та восени.

    Профілактичні дезінфекційні заходи проводяться органами державної санітарно-епідеміологічної служби, а також суб'єктами підприємницької діяльності на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами;

    {Абзац третій частини першої статті 33 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012}

    поточні дезінфекційні заходи - заходи, що систематично проводяться у закладах охорони здоров'я, на об'єктах громадського харчування та на підприємствах харчової промисловості, у приміщеннях масового перебування людей (підприємства побутового обслуговування населення, навчальні та культурно-освітні заклади тощо), а також у жилих приміщеннях під час перебування в них інфекційних хворих чи бактеріоносіїв. Поточні дезінфекційні заходи проводяться по декілька разів на день залежно від епідемічної ситуації.

    Поточні дезінфекційні заходи проводяться працівниками відповідних підприємств, установ, організацій, а в жилих приміщеннях - хворими на інфекційні хвороби, бактеріоносіями, членами їх сімей тощо;

    Если источника протекания влаги нет, то ЖЭК ничего не должен делать. Для этого есть специальные службы - органи державної санітарно-епідеміологічної служби.

    Вам необходимо обратиться с заявлением в соответствующую инстанцию, а также копию заявления передать в территориальный исполком.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України