Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 04 августа 2020, вопрос №25888

Знімають гроші з зарплатні

Доброго дня, у нас в селі є текстильна фабрика, я там працював офіційно протягом року. Декілька днів назад коли не вийшла моя колега по роботі мене заставили стояти окрім своїх двох станків ще й на її одному, я відмовився і пішов додому, після цього позвонила зам.директора і почала погрожувати якщо я не вернусь то вищитає з зарплатні не малу суму. Я положив трубку і не вийшов на роботу, зараз в мене якраз вихідні і я не збираюсь там більше робити, буду звільнятись. На скільки я знаю вона не має права вищитати ці гроші з мене до цього ж всього в нас на заводі вищитують гроші за браки на станках, а станки дуже старі і там дуже багато браків по винні самого заводу, ще крім того вони по документах виплачують мінімалку, а в мене ставка не мінімалка а 9000грн, тобто вони відхиляються від уплати податків? Як мені зробити в цьому випадку, чи потрібно взагалі виходити на роботу? Чи краще просто дочекатись пару днів до зарплатні і просто прийти забрати хоть що залишиться?? Додам до справи що зарплатню нам дають один раз на місяць на руки десь 7-10 числах.

Ответы юристов (2)

    Юрій
    Общаться в чате Юрій 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня пане Сергію!

    Відрахування із заробітної плати незаконні, оскільки за вчинення дисциплінарного правопорушення працівника можуть притягнути виключно до двох видів дисциплінарної відповідальності: (1) догана і (2) звільнення.

    Незаконне притримання навіть частини заробітної плати є обґрунтованою підставою для звернення до суду за захистом своїх прав з вимогою про стягнення середньомісячного заробітку (з/п, премії, надбавки тощо)

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!

    Действия работодателя незаконные.

    Рекомендую Вам подать :

    - жалобу в Государственную инспекцию труда для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю;

    - заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о грубом нарушении трудового законодательства по статье 172 Уголовного кодекса Украины и безосновательной невыплате заработной платы по статье 175 Уголовного кодекса Украины;

    - иск в суд к предприятию о взыскании задолженности по заработной.

    При наличии вопросов обращайтесь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України