Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 26 августа 2020, вопрос №27359

Як вірно оформити спадщину

Доброго дня. Мій вітчим, коли померли його батьки успадкував разом із сестрою напіл будинок. Сестра його проживає окремо вже дуже давно. Він також має повнолітнього сина. Нещодавно вітчим помер. Наразі там проживає моя мати. Питання - хто має право на спадщину і в якиих розмірах? Також в період проживання вітчима з матірью було побудовано додаткові господарські споруди, криниця і т. д. Чи претендуватимуть на це його син і сестра? Як вірно оформити спадщину? В який термін, якщо помер 14 днів назад? Як узгоджувати це питання з іншими родичами?

Ответы юристов (3)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 25 лет опыта

    Доброго дня.

    "Мій вітчим, коли померли його батьки успадкував разом із сестрою напіл будинок. Сестра його проживає окремо вже дуже давно. Він також має повнолітнього сина. Нещодавно вітчим помер. Наразі там проживає моя мати. Питання - хто має право на спадщину і в якиих розмірах? Також в період проживання вітчима з матірью було побудовано додаткові господарські споруди, криниця і т. д. Чи претендуватимуть на це його син і сестра? Як вірно оформити спадщину? В який термін, якщо помер 14 днів назад? Як узгоджувати це питання з іншими родичами?"

    Шлюб був зарестрований? Якщо так - потрібно звертататися до нотаріуса, якщо ні - без суду не обійтися. Теоретично можна розраховувати на 1/4 будинку.

    Потрібно досконало аналізувати обставини.

    Олександр Клиент 3 года назад

    Так, шлюб був зареєстровано. А інше майно окрім будинку?

    • Сергеев Артем
      Сергеев Артем 3 года назад

      Юрист, г. Харьков, 25 лет опыта

      За загальним правилом все майно підлягає розподілу.

      (Стаття 1218. Склад спадщини

      1. До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.)

      Будь які суперечки вирішуються у судовому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України