Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 26 сентября 2020, вопрос №29617

Перевірка нерухомості перед покупкою

Доброго ранку! В мене є попередній договір купівлі-продажу квартири в ЖК OK’LAND в Києві, перед тим як підписувати, хотілось би дізнатись чи є надійним забудовник Ріел і чи нема проблем з землею?

Ответы юристов (3)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, купівля нерухомості в новобудові передбачає певні ризики, тому перед підписанням договору треба максимум перевірити забудовника, і так:

    1. Земля. Для будівництва забудовник повинен мати у власності чи оренді земельну ділянку. Перед підписанням договору необхідно вимагати у забудовника документ, який підтверджує право на землю (наприклад, договір оренди земельної ділянки). Слід зазначити, що власник земельної ділянки, підрядник (компанія, яка будує будинок) та компанія, яка продає квартиру можуть бути різними особами. У такому випадку необхідно вимагати у забудовника документи, укладені між користувачем землі та продавцем квартир.
    2. Документи на будівництво.

    Для будівництва житлового будинку забудовник зобов’язаний отримати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки. Це документ, що містить планувальні та архітектурні вимоги до проектування і будівництва. Для будівель Києва таку інформацію можна отримати із Містобудівного кадастру Києва.

    3. Перевірка самого забудовника, це можна здійснити через сайт ДФС, реєстр юридичних осіб.

    4. Пошукати в інтернеті відкуги, поцікавитися закритими проектами цієї компанії.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Изучите:

    1. https://dom.ria.com/articles/kak-pravilno-vybrat-i...

    2. https://antiraid.com.ua/articles/kupiti-zhitlo-v-n...

    3. Обратитесь к юристам, которые специализируются на данном вопросе.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте (э/почта).

    Белоусов Николай Евгениевич

    Перевірка нерухомості перед покупкою

    Доброго ранку! В мене є попередній договір купівлі-продажу квартири в ЖК OK’LAND в Києві, перед тим як підписувати, хотілось би дізнатись чи є надійним забудовник Ріел і чи нема проблем з землею?

    Обращайтесь сделаем полную проверку!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України