Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 15 жовтня 2020, питання №30935

Выписка из дома без присутствия выписуемого

Добрый день. Я живу в частном доме и в нём прописан один мой знакомый с 2016 г.,он уехал в Россию и уже получил вид на жительство,сам он приехать не может ему 81 год. Как без его присутствия я могу его выписать ?

Відповіді юристів (4)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • Можна виписати людину без її згоди тільки через суд. відповідно до Сімейного та Цивільного кодексів України, для виписки потрібно надати в суд докази не проживання даної особи в квартирі протягом останнього року або більше. Якщо ж ця особа не є родичем, то Житловий кодекс передбачає термін 6 місяців не проживання в квартирі, після якого можна подавати в суд. Доказом буде акт керуючої компанії (ЖЕК, ОСББ) про відсутність прописаної особи. Крім керуючої компанії, факт тривалого непроживання за місцем реєстрації можуть підтвердити кілька свідків - сусідів. Якщо відсутність в квартирі пов'язана з поважними причинами, то термін переривається на час, поки діють такі причини. Поважними причинами можуть бути: служба в армії, навчання або робота, в тому числі за кордоном, і т.д. Повний перелік подібних причин зазначений в Житловому кодексі України.
    • Звертайтесь, допоможу грамотно скласти позов до суду.
    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Как без его присутствия я могу его выписать ?

    в судебном порядке

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    По доверенности, удостоверенной в Консульстве Украины в РФ или в судебном порядке, путем подачи иска в суд, если от не собственник жилья, а только зарегистрирован в нем.

    Нужна помощь, обращайтесь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Нешик Татьяна
    Нешик Татьяна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    добрый день.

    Пусть этот мужчина оформит доверенность на представление интересов по вопросам его выписки и передаст ее вам. Либо через суд.

    Добрый день. Я живу в частном доме и в нём прописан один мой знакомый с 2016 г.,он уехал в Россию и уже получил вид на жительство,сам он приехать не может ему 81 год. Как без его присутствия я могу его выписать ?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України