Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 15 жовтня 2020, питання №30958

Зміна прописки - чи є зміни у процедурі у зв'язку з коронавірусом?

Цікавить процедура зміни прописки в 2020 році. Прописатися хочу в селі, де немає центру надання юр послуг. Що потрібно робити в цьому випадку. Також цікавить питання щодо зняття та становлення на військовий облік.

Відповіді юристів (1)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Доброго ранку! Повідомляю наступне.

    У сільській місцевості функції з оформлення прописки / виписки виконують виконавчі органи сільських або селищних рад. У разі, якщо такі органи не створені, обов’язок по реєстрації громадян покладено на сільського голову.

    Відповідно до законодавства, людині, що знялася з реєстрації за попереднім місцем проживання, дається місяць (30 календарних днів) на те, щоб зареєструватися за новою адресою. Раніше цей термін становив всього 10 днів. Прописка оформляється в день надання особою всіх необхідних документів та за бажанням заявника може проводитись одночасно з випискою з попереднього місця проживання / перебування. При цьому повинні бути виконані всі умови зняття з реєстрації.

    При цьому, чоловіки обов'язково мають знятись з військового обліку у військовому комісаріаті за колишнім місцем проживання і стати на облік у військовому комісаріаті за новим місцем проживання у 7-денний термін після зняття з військового обліку у попередньому комісаріаті, інакше можливе притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 210 КУпАП (штраф 85-119 грн, на сьогоднішній день).

    Для отримання детальної консультації звертайтесь особисто. На все добре!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України