Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 28 октября 2020, вопрос №31715

Була допущена помилка в договорі дарування

Добрий день. В договорі дарування була допущена помилка ( цифра в ідентифікаційному номері вказана на 1 цифру не вірно) . На даний час державний нотаріус, який засвідчував даний договір вже не працює ( приїжджає державний нотаріус з іншого району з іншою печаткою і назвою органу). Як правильно зробити виправлення в даному договорі?
Дякую

Ответы юристов (4)

    Кальницкий Георгий  Валериевич

    За загальним правилом внести виправлення технічної або орфографічної помилки до тексту такого документа можна за заявою особи, заінтересованої у вчиненні нотаріальної дії, зареєстрованої у Журналі реєстрації вхідних документів.

    Якщо договір складався після 2013 року, то помилку може виправити і інший державний нотаріус. Вам потрібно знайти другу сторону і обидві сторони повинні написати заяву про виправлення помилки. Новий нотаріус сотавляет додаткову угоду, якою і виправляється технічна (і будь-яка інша помилка). Більш детально процедуру вам опише сам нотаріус. Справа в тому, що чіткої регламентації виправлення таких помилок немає, Інформаційний лист щодо виправлення технічних помилок в текстах нотаріальних документів від 02.09.2019 Мін'юсту також не є вичерпним з урахуванням вашого випадку. Але практика, у всякому разі серед нотаріусів Одеси, йде таким шляхом. Хай щастить!

    • Олена Клиент 3 года назад

      Добрий день. Я вибачаюсь ,написала я не вірно договір дарування

    • Олена Клиент 3 года назад

      так як на даний час дарувальник ( хто дарив) знаходиться за кордоном і не має змоги приїхати,чи може вирішити це питання сам обдарований ( хто отримав дарування)?

      • Кальницкий Георгий  Валериевич

        Нажаль, без дарувальника це буде неможливо. Є варіант, якщо дарувальник оформить в країні перебування довіреність на вчинення виправлення (оформлення додаткової угоди) у місцевого нотаріуса з подальшим апостілєм і нотаріально завіреним перекладом на українську мову або відразу оформить доручення в укр консульстві і віправить вам її поштою. Але довіренність повинна бути не на вас, а на іншу третю особу. Закон забороняю повіренному робити провочини з самім собою. Але в будь-якому випадку запитайте у нотаріуса - чи прийме він оформлення за дорученням, щоб не втрачати час і гроші даремно. Закон це не забороняє, але на жаль більшість нотаріусів не люблять нестандартні ситуації і відмовляють у вчиненні нотаріальних дій зі страху допустити помилку і бути покараними Мінюстом.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України