Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 30 октября 2020, вопрос №31860

Права та обов‘язки орендаря

Доброго дня я орендувала квартиру на короткий період часу. Вона була не новою і не в ідеальному стані. На 10 день проживання виходила на балкон і балконні двері проскочили з верхнього замка і почали падати(до цього я розуміла що двері погано працюють, це було відчутно, бо погано закривались), я намагалась їх втримати але мені не вистачило сили, в результаті чого вони впали, травмували мені ногу і розбилось одне скло зі склопакету. Я викликала майстра, який пояснив що двері уже потрібно було відрегулювати замки і що це двері від забудовника не якісні. Я самостійно оплатила майстру за виклик і за встановлення дверей, але власниця вимагає щоб я в повній мірі покрила відшкодування самостійно. Скажіть чи це правильно, бо я ніколи не стикалась з такою ситуацією і незнаю що робити. Договір оренди ми не складали оскільки це на місяць часу, але завдаток за квартиру власниця в мене взяла.

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! ситуація у вас дійсно спірна.

    З однієї сторони ви мали бути уважною, коли приймали квартиру і запитати у власника про скриті недоліки речей.

    З іншої сторони власник мав попередити про недоліки майна. Шкоду із лікування травми ноги, яку ви отримали, має відшкодувати власник. Рекомендую, аби майтер склав акт про те, що двері давно у несправному стані.

    у вас немає договору, ви вчинили недалекоглядно. Рекомендую вам не платити за двері, однак найбільш ймовірно, що власниця сама стягне це відшкодування за рахунок завдатку і не поверне його вам у повному обсязі. Довести свою правоту без договору і акту прийому - передачі ви не зможете.

    Висновок: ситуація складна, з однієї сторони ви прав, однак нічого довести не зможете, бо в акті прийому передачі не вказано стан прийнятого майна та його кількість. Остерігайтесь незаконних дій зі сторони власника, аби на вас не натравили негідників, що будуть вибивати з вас гроші та робити інші неприємності.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України