Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 ноября 2020, вопрос №31955

Розлучення, поділ майна

Доброго дня. Цікавить питання, якщо з чоловіком розлучаємось, є квартира, приватизована на чоловіка, дружину та сина, якому вже 30 років. син з нами живе , але прописаний по іншій адресі. Свого часу чоловік свою частку квартири подарував сину, є документ, підтверджений нотаріусом. Але тоді ще були " домові книги", потрібно було може зробити якийсь там запису, я цього не зробила, на жаль. Як під час розлучення буде поділена квартира? Чоловік вважає себе єдиним власником і виганяє нас з сином на вулицю.

Ответы юристов (1)

    Царьов Роман  Валерійович
    Царьов Роман Валерійович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 21 год опыта

    Доброго дня Лариса!

    Звретаю Вашу увагу, що до нотаріального договору дарування повинен бути Витяг із реєстру прав на нерухоме майно (державна реєстрація правочину), або відмітка БТІ на договорі сзаду про реєстрцію договору у вищевказаному реєстрі прав на нерухоме майно, тоді Ваш син є власником частки квартири саме з моменту реєстрації його у реєстрі прав на нерухоме майно, і нічого більше не потрібно! Подароване майно є власністю сина, а особиста частка квартири чоловіка поділу не підлягає, поділу між подружжям підлягає майно куплене під час шлюбу.

    • Цивільний кодекс України Стаття 210. Державна реєстрація правочину
    • 1. Правочин підлягає державній реєстрації лише у випадках, встановлених законом. Такий правочин є вчиненим з моменту його державної реєстрації.

    З повагою адвокат Царьов Р.В.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України