Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 09 ноября 2020, вопрос №32519

як правильно змінити строк поставки товару без штрафних санкцій

як правильно змінити строк поставки товару (продовжити) без штрафних санкцій, якщо це є істотна умова договору?

Ответы юристов (2)

    Кальницкий Георгий  Валериевич

    Добрий день!

    Я не буду вас вантажити нормами з кодексів і законів.

    Але варіантів змінити термін поставки без штрафу тільки два

    1) домовитися про це з контрагентом і обов'язково оформии це додатковою угодою;

    2) якщо у вас трапився форс-мажор, надавші відповідний висновок від ТПП.

    Третього не дано. Будь-який інший варіант спричинить накладення на вас штрафу. Але тут ви також повинні розуміти, що штрафні санкції від контрагента це не його обов'язок, а його право і без його волі вони самі по собі не застосовуються. Так що є шанс, що можуть пробачити вам ваше прострочення, щоб не псувати ділові відношення і не втрачати в вашій особі контрагента. Зрозуміло, якщо ви для них є цінним контрагентом.

    Иваненко Мария Владимировна

    Самый оптимальный вариант это по согласованию со второй стороной подписать дополнительное соглашение к договору и изменить сроки поставки. Если не можете поставить товар в срок только со своей стороны,и Покупатель не согласен менять сроки, то нужно видеть условия договора и возможно можно что-то придумать. На получение заключения торгово-промышленной палаты во-первых нужны деньги, во-вторых нужно предоставить много документов, да и может занять время.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України