Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 23 ноября 2020, вопрос №33545

"Как происходит суд по неуплате кредита"?

Здравствуйте. Интересует такой вопрос. Пришла повестка в суд за неуплату кредита (онлайн деньги). Написали отзыв об уменьшении размера % так как она была больше в 8 раз. Подали отзыв. Как вообще проходит суд по таким делам?

Ответы юристов (1)

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    ЦПК України розрізняє предмет судової діяльності в кожному виді судочинства і за цією ознакою та за допомогою загальних правил юрисдикції визначає віднесення цивільних справ до відповідного виду судочинства.

    Позовне провадження являє собою судочинство з вирішення спорів про право за допомогою позову. Воно призначено для захисту порушених або оскаржених суб'єктивних цивільних прав громадян і організацій.

    Наказне провадження - спрощене та скорочене порівняно з позовним, засноване на достовірних письмових доказах провадження в суді першої інстанції, що ставить метою захист прав і законних інтересів шляхом забезпечення можливості примусового виконання ряду зобов'язань і обумовлене правовою природою матеріально-правових вимог, зазначених у законі, на основі яких може бути виданий судовий наказ.

    У порядку окремого провадження розглядаються справи, у яких відсутній спір про право, а постає питання про встановлення юридичного факту, визначення правового стану фізичних осіб або майна.

    Віднесення справи до відповідного провадження визначає не тільки можливі засоби судового захисту, але й склад осіб, безпосередньо зацікавлених у результатах розгляду справи, обсяг їхніх розпорядницьких прав, розподіл між ними обов'язків по доказуванню, а також характер способів захисту.

    Цивільний процес являє собою поступальний рух, що склада: ється з ряду стадій.

    Під стадією процесу розуміють сукупність процесуальних дій, спрямованих на здійснення однієї найближчої процесуальної мети.

    Найчастіше виділяються наступні стадії:

    1. відкриття провадження у справі;
    2. провадження в справі до судового розгляду;
    3. судовий розгляд в суді першої інстанції;
    4. провадження в апеляційній інстанції;
    5. провадження в касаційній інстанції;
    6. провадження у зв'язку з виключними обставинами;
    7. провадження у зв'язку з нововиявленйми обставинами;
    8. виконавче провадження.

    Наявність зазначених стадій не означає, що будь-яка цивільна справа обов'язково повинна пройти їх усі. Процес може бути завершений на будь-якій стадії.

    Про дати наступних засідань суду у Вашій справі Вас повідомлятимуть судовими повістками під особистий підпис.

    матеріали справи також надійдуть поштовим відправленням рекомендованим листом. на вашу адресу зазначену у матеріалах справи.

    Якщо адреса невідома суду , суд розмістить оголошення про виклик на засідання на сайті.

    Листування проходить письмовою поштою в конвертах рекомендованими листами

    за перебігом справи можна слідкувати онлайн на сайті Судової влади України https://reyestr.court.gov.ua вказавши реквізити , номер провадження. чи інші відомі вам.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України