Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 25 ноября 2020, вопрос №33684

пенсия в связи потерей кормильца

Мой отец (1947 г.р.) всю жизнь проработал журналистом в государственном СМИ. Вышел на пенсию в 2007 году. Пенсия назначалась в соответствии с "Законом України про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" ( ст. 16. "При нарахуванні пенсії журналісту державного або комунального засобу масової інформації застосовуються норми, методика та порядок нарахування пенсії державному службовцю"). Тогда в соответствии с «Законом України про державну службу» это было 70% з/п. Отец умер.
В соответствии с Законом № 3723 "Про державну службу" размер пенсии в связи с потерей кормильца на одного нетрудоспособного члена семьи члена составляет 70% от суммы з/п умершего кормильца. ВОПРОС: имеет ли моя мама-пенсионерка право на такую пенсию в этом размере? Спасибо.

Ответы юристов (3)

    Ряба Світлана
    1. Добрий день! Так згідно ЗУ Про державну службу прикінцевих положень, Ваша мати має право на пенсію у такому розмірі по втраті годувальника за умови , що вона була на його утриманні або спільно проживали. Вам необхідно буде звернутися спершу з письмовою заявою до ПФУ де перебуває Ваша мати на обліку та заявити про дану вимогу. Потім дочекатися відповіді ПФУ вона може бути у вигляді відмови з якою Вам необхідно буде звертатися до суду. Якщо необхідна буде допомога звертайтеся через профіль на сайті.
    Александр Клиент 3 года назад

    Дуже дякую Вам за відповідь, Світлано Миколаївно. Тиждень тому я усно звертався до місцевого відділення ПФУ, як міг пояснив ситуацію. Відповіли, що з 2016 року для держслужбовців ця норма скасована. Крапка. Буду дуже вдячний за зразок письмової заяви до ПФУ. Надішліть, будь ласка реквізити та потрібну сумму для оплати Вашіх послуг. тел./viber 067 6600662 Ковалевський Олександр. (мій батько Ковалевський Віталій Іванович, 1947 р.н. Помер в 2018 році). Дякую

    Александр Клиент 3 года назад

    e-mail: alkordruk@gmail.com


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України