Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 03 декабря 2020, вопрос №34257

Чи маю я право на компенсацію ? Звільнили с роботи

Добрий ранок. Під скажіть будь ласка, на сьогоднішній день коли роботодавець звільняє с роботи. Я можу звернутись до суду?

Просто приїхали і сказали що я звільнена. Даже не дали доробить до кінця місяця. Це було 25 листопада. Я запитала по якій ст. Сказала за згодою сторін. С моєї сторони ніяких порушень не було

Ответы юристов (3)

    Любчик Александр Сергеевич
    Любчик Александр Сергеевич 3 года назад

    Юрист, г. Винница, 5 лет опыта

    Доброго дня.

    Необхідно розуміти, що вихідна допомога встановлюється тоді, коли звільнення проходить з ініціативи власника за певних обставин.

    В даному випадку неможливо говорити про те, чи маєте Ви право на компенсацію, оскільки роботодавець не повідомив Вам справжню причину звільнення. Для цього необхідно вести діалог з роботодавцем.

    Також, варто зазначити, що все це стосується офіційно працевлаштованих осіб, тобто якщо Ви працювали неофіційно, то вихідна допомога не передбачається.

    Звертатись до суду можливо.

    Якщо Вас цікавить більш детальний розгляд даної ситуації, Ви можете звернутись до мене із наданням більш детальних пояснень.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    1. Просто приїхали і сказали що я звільнена. Даже не дали доробить до кінця місяця. Це було 25 листопада. Я запитала по якій ст. Сказала за згодою сторін. С моєї сторони ніяких порушень не було

    Чкщо Ви працювали офіційно та не писали заяву на звільнення, то Вам звільнили незаконно і можете оскаржити звільнення до суду.

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Доброго дня.

    В даному випадку Вас звільнили незаконно, Ви маєте право звернутися до суду з позовом про визнання звільнення незаконним та поновлення на роботу.

    Для детальнішої відповіді на Ваше запитання, необхідно знати всі обставини справи.

    У разі необхідності консультації, то звертайтесь до мене через мій профіль.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України