Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 17 декабря 2020, вопрос №35036

Проблема з трудовою книжкою

Доброго дня. Розкажіть будь-ласка, як бути в ситуації наступній: " Моя мама працювала в Укртелекомі с 1995 по 2003 рік. В трудовій книжці, коли робили запис, закінчилася паста і навали цифру другою - просять принести підтверджуючий документ. Мати звернулася в відділ кадрів Укртелекому- вони сказали, що інформація по ній відсутня. Запис ніхто підтвердити не хоче, брати на себе відповідальність теж. Документів не знаходять. Як бути в такому разі?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    " Моя мама працювала в Укртелекомі с 1995 по 2003 рік. В трудовій книжці, коли робили запис, закінчилася паста і навали цифру другою - просять принести підтверджуючий документ. Мати звернулася в відділ кадрів Укртелекому- вони сказали, що інформація по ній відсутня. Запис ніхто підтвердити не хоче, брати на себе відповідальність теж. Документів не знаходять.

    Що значить не знаходять? Документи мають бути або у відділі кадрів або в архівній установі та зберігаються 75 років після звільнення. Якщо Ваша мама дійсно працювала в державній установі, якою був Укртелеком", то документи її не могли бути втрачені.Хіба що їх знищила пожежа чи повінь, але в такому випадку буде акт знищення. Є кадрові документи, є відомості про нарахування та виплату заробітної плати і інші. Що мамі письмово відповіли на її звернення?

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Добрый день!

    Вашей маме необходимо обратиться с официальным письменным заявлением в администрацию "Укртелеком" о предоставлении необходимой информации.

    Предприятие отвечает за сохранность кадровой документации на протяжении 75 лет, поэтому обязана выдать ей интересующие ее документы. Другое дело, что скорее всего архивные документы не упорядочены и никто не хочет заниматься поиском нужной документации.

    На ее письменное заявление "Укртелеком" обязан выдать маме необходимые документы либо указать причину, по которым они ее выдать не могут.

    Исходя из ответа можно будет давать рекомендации о порядке дальнейших действий.

    В случае необходимости - обращайтесь. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України