Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 24 декабря 2020, вопрос №35400

Щьо робити якщьо кредитна пеня виросла до неймовірно!

Взяв кредит ще 2012 році 500грн так вийшло щьо неплатив взагалі. Зараз прийшов лист з суду щьо я зобов'язаний заплатити 40000грн щьо робити?

Ответы юристов (4)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 3 года назад

    Адвокат, г. Луцк, 21 год опыта

    Взяв кредит ще 2012 році 500грн так вийшло щьо неплатив взагалі. Зараз прийшов лист з суду щьо я зобов'язаний заплатити 4000грн щьо робити?

    ---

    Це прийшов позов від банку? кщо так - то Вам потрібно готувати вдзив на позовну заяву та заявлять про сток давності у 3 роки. Більш детально - зверніться через кнопку звернутися, проконсультуємо та допоможемо.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    1. Взяв кредит ще 2012 році 500грн так вийшло щьо неплатив взагалі. Зараз прийшов лист з суду щьо я зобов'язаний заплатити 4000грн щьо робити?

    Если ужк имеется решение суда о взыскании задолженности то необходимо его обжаловать. Если пока что только узнала суда об открытии производства то надо срочно готовить отзыв на иск со своими возражениями . Явно что сумма взыскания завышена и надо убирать проценты и штрафные санкции. Обращайтесь, помогу составить необходимые документы.

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Доброго вечора.

    В даному випадку якщо справа знаходиться в суді та Ви виступає відповідачем в судовому процесі необхідно подавати відзив в якому викласти свої заперечення.

    Якщо вже є рішення суду та відкрито виконавче провадження необхідно подавати апеляційну скаргу та поновлювати строки апеляційного оскарження.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Ходак Владислав Володимирович
    Ходак Владислав Володимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 5 лет опыта

    Важливо зрозуміти, що прийшло із суду.

    1-ий варінат прийшла ухвала про відкриття провадження разом із позовною заявою банку. В даному випаку Вам необхідно готувати Відзив у якому викладати свої доводи та заперечення проти позову (та надавати всі Ваші докази). Зверніть увагу на обмеженість строків для вчинення цієї дії (зазвичай 15 днів). Якщо Ви не подасте Відзив вчасно вважається, що ви його не подавали взагалі - тобто не заперечили проти таких вимог банку.

    2-ий варіант прийшло рішення суду, яким з Вас вже стягнуто грошові кошти. В даному випадку Вам необхідно звертатись до суду апеляційної інстанції із скаргою на таке рішення.

    І в 1-му і в 2-му випадку Ви повинні розуміти, що справа вже в суді, а тому потрібно залучати адвокатів для участі у судовій справі або підготовці документів у такій справі.

    Якщо виникнуть додаткові питання або буде необхідна допомога у підготовці документів - звертайтесь.

    Успіхів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України