Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 28 декабря 2020, вопрос №35570

Яка частини квартири залишеться мені?

Будучи одруженими,купили квартиру, народилась дитина
Чи можу я претендувати 2/3 частини квартири,так як дитина залишається зі мною , і там не прописана? Чи лише майно розділиться порівно між чоловіком і жінкою?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрый день!

    Имущество приобретенное в браке является совместной собственностью супругов и подлежат разделу в равных долях в случае развода.

    При разделе имущества дети не имеют права на долю в имуществе.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Офіс адвоката Раімова
    Офіс адвоката Раімова 3 года назад

    Адвокат, г. Винница, 11 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, стосовно Вашого питання, слід звернути уваги на частину першу статті 70 Сімейного кодексу України, у разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

    Однак, частина друга та треття цієї ж статті встановлюють винятки при яких суд може відійти від рівного поділу часток, а саме:

    1) За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

    2) При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, ухилявся від участі в утриманні дитини (дітей), приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

    Таким чином, у випадку перебування на Вашому утримані дитини в певних випадках суд може збільшити розмір Вашої частки.

    Також, необхідно звернути увагу, що дитина не буде мати частку у власності, а наявність на утриманні дитини може бути лише підставою для збільшення Вашої частки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України