Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 20 февраля 2021, вопрос №38352

Як правильно переоформити спадщину

У 2018 році помер мій батько.На момент смерті я був зареєстрований та фактично проживав у його ж будинку.На протязі 6 місяців після смерті,я звернувся до нотаріуса щоб переоформити спадщину.Нотаріус не повідомила мене про те,що після 6 місяців я вважатимусь таким, що автоматично прийняв спадщину,а відкрила спадкову справу.на сьогоднішній день спадщина не переооформлена,а нотаріус продовжує "тягнути"з мене гроші на різні запити,тощо.Як правильно переоформити спадщину в моєму випадку,та чи можливо змінити нотаріуса?

Ответы юристов (1)

    Савоста   Ірина   Михайлівна
    Общаться в чате Савоста Ірина Михайлівна 3 года назад

    Адвокат, г. Сновск, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Володимир. Якщо Ви на день смерті батька були зареєстровані за однією адресою з Вашим бавтьком, звернулися до нотаріуса з пакетом документів, написали ( підписали) заяву про прийняття спадщини, то нотаріус повинна була відрити Спадкову справу та надати Вам витяг зі Спадкового реєтру. Після 6-ти місячного строку Ви маєте право отримати у нотаріуса свідоцтво про право на спадщину . Звичайно, будь-який нотаріус робить перевірки у реєстрах, необхідні запити тощо. Вам необхідно надати документи на право власності ( спадкове майно), після цього нотаріус видасть Вам свідоцтво про право на спадщину ( не безкоштовно, звичайно).

    Нотаруса Ви поміняти не можете.

    Вам потріібно чітко запитати та можливо записати у нотаріуса яка потрібна сума ( Ваші витрати) та послідовність дій( можливо зібрати ще документи, зробити Витяги чи технічну документацію).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України