Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

07 марта 2021, вопрос №39160

Чи має фізична особа сплачувати податки?

Є вебсайт, на якому студенти (фізичні особи) замовляють написання студентських робіт в авторів (фізичних осіб). Посередником і власником вебсайту є ФОП. Студенти переказують кошти за виконання роботи ФОПу, а потім ФОП переказує кошти автору (з вирахуванням комісії). Крім того, ФОП виплачує партнерську комісію від доходу, отриманого від студента/автора, партнеру (автору або студенту), який його залучив (за партнерським посиланням). Автор, партнер та клієнт не надають посереднику ІПН та паспортні дані, а лише вказують ПІБ та номер картки. В партнера/автора є основне місце роботи, чи зобов'язаний автор/партнер (користувач, який залучив нових студентів та авторів) сплачувати ЄСВ, ПДФО і військовий збір?

Ответы юристов (3)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Доброго дня!

    так, автор і партнер зобов'язані подавати декларацію про доходи та сплачувати ПДФО та військовий збір.

    ЄСВ сплачують лише підприємці, самозайняті, що зареєстровані платником ЄСВ і мають свідоцтво про реєстрацію платника.

    Декларація http://www.visnuk.com.ua/uk/news/100022250-deklara...

    за 2020 рік подається у 2021 році, до 1.05

    сплатити податки до кінця липня 2021.

    Щасти вам!

    • Юрій Клиент 3 года назад

      Але ж податковим агентом є ФОП!?

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    У яких відносинах податковим агентом є ФОП? оренда, працевлаштування за трудовим договором... ви ж не найманий працівник!!! і свої дані ФОПу не надаєте, що теж унеможливлює сплату податків, але це не головне.

    Кожен сам за себе! Ситуація, як з цим сайтом, нам платить ТОВ, що адмініструє Юристи ЮА, а ми сплачуємо і обліковуємо ПДФО самостійно. Жодних даних, крім диплому, номеру картки не надаємо. Сплата податків без ІНН не можлива. Договір між вами цивільний, відносини податкового агента не виникають. Щасти вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України