Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 18 марта 2021, вопрос №39779 250₴

Движение по городу без регистрации в МРЕО на автомобиле США

Добрый день,
Нужно перегнать авто с основной СТО (где проводили восстановление) на Сто (где установят газ), после отогнать авто на сертификацию, после сертификации -в МРЕО на гос. регистрацию

Из документов в наличии:
- Тайтл (тех паспорт США);
- Транспортная накладная перевозчика;
- Свидетельство про регистрацию ТС (выданное таможней);
- Таможенная декларация;

*номерных знаков в наличии нет

Чтобы избежать затрат на эвакуатор:
1. могу ли передвигаться по городу без регистрации в мрео?
2. какие последствия возникнуть при остановке патрульной полицией?

Ответы юристов (13)

    Найда Олександр
    60%

    Добрый день, Илья!

    В случае управления транспортным средством без номерных знаков и не зарегистрированным в Украине в установленном порядке, грозит привлечением к административной ответственности по ст. 121 КУоАП

    "Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною шостою цієї статті, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого."

    Необлагаемый доходом минимум- 17 гривен. А дальше простая математика... :)

    Нужна будет помощь- обращайтесь. Мы на связи, всегда...

    Гончаренко Константин

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Согласно статье 121, часть 6 КУоАП размер штрафа впервые будет равен 170 грн и при повторном обнаружении 255 грн (или общественные работы в размере 30-40 часов с изъятием ТС) в целом ряде случаев. Штраф за езду без техпаспорта согласно статье 121, часть 1 КУоАП равен 425 грн.

    Также штрафные санкции в Украине можно получить за:

    1. Езду на незарегистрированном авто или на авто, которое не прошло перерегистрацию.

    2. Езду без номерных знаков.(или они не зарегистрированы)

    3. Грязные номерные знаки.

    4. Номера, расположенные в неположенном месте.

    5. Номер, на которых отсутствует либо неисправна подсветка.

    6. Закрытые другими предметами номера или частичное закрытие (когда не видно несколько букв или цифр).

    7. Поддельные номера.

    Номер с самодельной подсветкой - 340 грн.

    Если повторно в течение года: лишение прав на срок 3-6 месяцев или арест на срок 5-10 суток (согласно ст 121 ч.1 КоАП).

    Рекомендую использовать службу доставки или передвигаться дворами до нужного места назначения.

    Так же если документы на иностранном языке , нужен нотариальный перевод на украинский

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    • Илья Клиент 3 года назад

      Добрый день,

      Спасибо. при первом нарушении - 100% - 170грн? вроде как пятьдесят минимумов (850грн)

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ілля!

    - ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%...):

    2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:

    б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - технічний талон);

    2.9. Водієві забороняється:

    в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим в уповноваженому органі МВС, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов’язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

    не належить цьому засобу;

    не відповідає вимогам стандартів;

    закріплений не в установленому для цього місці;

    закритий іншими предметами чи забруднений, що не дає змоги чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 м;

    неосвітлений (у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості) чи перевернутий;

    ПОРЯДОК державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин... (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF#Text):

    7. Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Строк державної реєстрації продовжується у разі подання документів, які підтверджують відсутність можливості своєчасного її проведення власниками транспортних засобів (хвороба, відрядження або інші поважні причини).

    Експлуатація транспортних засобів, що не зареєстровані (не перереєстровані) в уповноважених органах МВС та без номерних знаків, що відповідають державним стандартам, а також ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах або знищені чи підроблені, забороняється.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text)

    Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

    Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною шостою цієї статті, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    Законом встановлено, що тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставлення його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, в тому числі за допомогою евакуатора, можливе лише в тому разі, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху (частина перша статті 265-2 КУпАП, стаття 52-1 Закону України "Про дорожній рух").

    У разі тимчасового затримання транспортного засобу працівник відповідного уповноваженого підрозділу Національної поліції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду, або до демонтажу спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв (частина друга статті 2652КУпАП).

    При цьому, необхідно враховувати і те, що згідно з Порядком тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 року. № 1102 (далі - Порядок), якщо правопорушення може бути усунуте водієм у максимально короткий строк, поліцейський не проводить тимчасове затримання транспортного засобу і оформляє протокол про адміністративне правопорушення, а у випадках, передбачених КУпАП, виносить постанову у справі про адміністративне правопорушення без складення протоколу (абзац девятнадцятий пункту 4 Порядку). До того ж акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, якщо його вже складено, долучається до рапорту поліцейського про факт появи водія на місці правопорушення в момент виконання робіт із завантаження транспортного засобу.

    Доставлення транспортного засобу здійснюється виключно на спеціальний майданчик чи стоянку і лише за допомогою спеціальних автомобілів – евакуаторів, у тому числі тих, що належать підприємствам, установам та організаціям, які провадять діяльність, пов’язану з транспортуванням транспортних засобів, і з якими територіальним органом Національної поліції укладені в установленому порядку договори (пункт 3 Порядку).

    Отже, за відсутності укладеного договору між органами Національної поліції та відповідним підприємством, установою та організацією, що здійснюватиме транспортування транспортного засобу, доставлення останнього суперечитиме вимогам Порядку.

    Після прибуття евакуатора поліцейський у присутності двох свідків і представника підприємства, установи або організації, яким належить евакуатор, складає акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу з додержанням вимог, встановлених пунктом 4 Порядку.

    У разі коли доставити транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку неможливо, поліцейський проводить його затримання шляхом блокування з дотриманням умов безпеки дорожнього руху (пункт 5 Порядку).

    Розблокування транспортного засобу здійснюється поліцейським після складення протоколу про адміністративне правопорушення або винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення.

    Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більш як на три дні з дати такого затримання.

    Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення, складення протоколу про адміністративне правопорушення або акта огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, а строк зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку (пункт 10 Порядку).

    Водій має право доступу до свого авто на спеціальному майданчику в присутності особи, відповідальної за зберігання такого транспортного засобу (пункт 11 Порядку).Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, що зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за зверненням відповідальної особи, зазначеної в частині першій статті 142КУпАП, особи, яка ввезла транспортний засіб на територію України, або особи, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення правопорушення за умови оплата вартості послуги з транспортування та/або зберігання транспортного засобу, а в разі винесення постанови про накладення стягнення у вигляді штрафу - його сплата.

    Наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економіного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України від 10 жовтня 2013 року № 967/1218/869 "Про затвердження розмірів плат за транспортування і зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках (стоянках)" встановлені розміри плат за транспортування і зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках (стоянках).

    Плата за транспортування на спеціальний майданчик (стоянку) залежить від маси автомобіля:

    ♦ до 2000 кг - 600 грн.;

    ♦ від 2000 до 3000 кг - 700 грн.;

    ♦ понад 3000 кг – 850 грн.

    Розмір плати за зберігання становить 120 грн. за першу-сьому добу, включно, а за кожну наступну добу, починаючи з восьмої доби – 20 грн.

    У разі заподіяння транспортному засобу шкоди під час його транспортування та/або зберігання завдані збитки відшкодовуються за рахунок суб’єкта господарювання, що надає такі послуги, та/або відповідного страхового відшкодування, що здійснюється за правовідносинами обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання, що надає послуги з транспортування та/або зберігання транспортних засобів у разі їх тимчасового затримання.

    Спори, пов’язані із шкодою, що заподіяна тимчасово затриманому транспортному засобу і майну, яке перебуває в ньому, під час транспортування або зберігання на спеціальному майданчику чи стоянці, розв’язуються в установленому законодавством порядку (пункт 15 Порядку).

    Якщо водій або власник з’явився на місці правопорушення в момент виконання робіт із завантаження транспортного засобу, доцільно наполягати на фотографуванні транспортного засобу, що підлягає тимчасовому затриманню, і складенню переліку речей, які перебувають у ньому, що стане доказом у випадку пошкодження транспортного засобу під час транспортування, перебування його на спеціальному майданчику чи стоянці, або зникнення цінних речей з транспортного засобу.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрий день!

    Експлуатація транспортних засобів, що не зареєстровані (не перереєстровані) в уповноважених органах МВС та без номерних знаків, що відповідають державним стандартам, а також ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах або знищені чи підроблені, забороняється.

    Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

    Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    "ПОРЯДОК державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, ..." (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF):

    "Порядок видачі тимчасового дозволу для використання не зареєстрованих у встановленому порядку транспортних засобів

    47. На транспортні засоби, що доставляються своїм ходом до місця державної реєстрації з підприємств-виробників, авторемонтних підприємств, торговельних організацій, з-за кордону, а також на зняті з обліку транспортні засоби видаються номерні знаки для разових поїздок строком на два місяці.

    48. Відмітка про видачу номерних знаків для разових поїздок робиться в реєстраційних документах або в документах, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів.".

    "ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%BF):

    "2.9. Водієві забороняється:...

    в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим в уповноваженому органі МВС, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов’язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

    не належить цьому засобу;

    не відповідає вимогам стандартів;...";

    "2.14. Водій має право:...

    е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян."

    ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 17 грудня 2008 р. № 1102

    ПОРЯДОКтимчасового затримання працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції транспортних засобів та їх зберігання

    2. Тимчасове затримання транспортного засобу проводиться поліцейським у разі наявності в нього підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою - четвертою, шостою і сьомою статті 121, частинами третьою - п’ятою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, порушення правил зупинки чи стоянки на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю), статтями 122-5, 124, 126, частинами першою - четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Висновки:

    1. Пересуватися не можна.

    2. Штраф та вилучення авто.

    • Илья Клиент 3 года назад

      Добрый день,

      1. Спасибо;

      2. Какой размер штрафа? авто изымают сразу или при повторном нарушении?

      • Савченко Олександр
        Савченко Олександр 3 года назад

        Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

        Общаться в чате

        1) Какой размер штрафа? - за первое нарушение - 850 грн (пятьдесят необлагаемых минимумов доходов граждан), за повторное в течении года нарушение - 1700 грн (сто необлагаемых минимумов доходов граждан).

        Необлагаемый минимум доходов граждан - денежная сумма в размере 17 гривен.

        2)авто изымают сразу или при повторном нарушении? - временное задержание транспортного средства применяется при повторном нарушении, и только при условии, если размещение транспортного средства существенно препятствует дорожному движению.

        Всего доброго!

        Удачи Вам!

    Клострейх Олена Володимирівна
    40%

    Відповідно до чинного законодавства дане ПЕРЕСУВАННЯ ЗАБОРОНЕНО і це буде вам грозити накладання штрафу та вилучення автомобіля.

    Водієві забороняється:...

    в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим в уповноваженому органі МВС, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов’язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

    не належить цьому засобу;

    не відповідає вимогам стандартів;...";

    "2.14. Водій має право:...

    е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян."

    ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 17 грудня 2008 р. № 1102

    ПОРЯДОКтимчасового затримання працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції транспортних засобів та їх зберігання

    2. Тимчасове затримання транспортного засобу проводиться поліцейським у разі наявності в нього підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою - четвертою, шостою і сьомою статті 121, частинами третьою - п’ятою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, порушення правил зупинки чи стоянки на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю), статтями 122-5, 124, 126, частинами першою - четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    • Илья Клиент 3 года назад

      Добрый день,Спасибо.какие последствия возникнуть при остановке патрульной полицией? какой штраф и тд. - не раскрыт второй вопрос по сути

      • Клострейх Олена Володимирівна

        Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

        Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим - тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Илья!

    Вы можете зарегистрировать автомобиль:

    https://igov.gov.ua/subcategory/1/4/situation/26

    в Сервисном центре МВД Украины:

    http://hsc.gov.ua/index/poslugi/vidacha-posvidchen...

    Может быть административная ответственность в виде штрафа по части 6 статьи 121 Кодекса Украины об административных правоотношениях, в сумме170 грн..

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

    "Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами...

    Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    • Илья Клиент 3 года назад

      Добрый день,

      Спасибо. при первом нарушении - 100% - 170грн? вроде как пятьдесят минимумов (850грн)

      • Адвокат Евгений Александрович

        Здравствуйте, Илья!

        Да, все верно - 50 необлагаемых минимумов, то опечатка без "пять...десяти", что соответствует 850 грн..

        Кодекс України про адміністративні правопорушення:

        Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

        "Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

        ...

        Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

        тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Всего доброго!

        Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України