Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 25 березня 2021, питання №40192

А чи можна підробляти неофіційно, і бути на обліку в центрі зайнятості?

А чи можна підробляти неофіційно, і бути на обліку в центрі зайнятості? Ось таке питання , не знаю як поступити правильно.

Відповіді юристів (1)

    Клострейх Олена Володимирівна
    Клострейх Олена Володимирівна 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго дня!

    Отримання доходу або реєстрація ФОП буде підставою віднесення вас до зайнятого населення. Якщо безробітним буде укладено договір цивільно-правового характеру або трудовий договір, то він має повідомити центр зайнятості про цей факт. Відповідно до ст. 44 Закону № 5067) застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні, зобов’язані своєчасно подавати відомості про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг. Відповідальність за достовірність поданих до центру зайнятості даних і документів покладається на безробітного.

    Тому краще в вашому випадку не ризикувати, оскільки всі кошти будуть з вас стягнуто, якщо встановиться факт вашого підробітку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України