Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 23 апреля 2021, вопрос №41529

Чи мав право суд блокувати банківську карту?!

Доброй ночі! Таке питання, у моєї знайомої за не сплату коштів за газ, відключили газ та заблокували зарплатню карту, вони багатодітні, 5 дітей, та тільки чоловік приносить дохід у родину, ні соціальних виплат немає взагалі, чи мали право блокувати банківську карту? якщо  в родину тільки чоловік приносить дохід. Дякую! 

Ответы юристов (1)

    Лой Олег  Миколайович

    Добрий день. У вашому випадку, газова чи керуюча компанія звернулися до суду і отримали судовий наказ на стягнення коштів за несплату коштів за газ. Судовий наказ був переданий до виконавчої служби чи приватного виконавця, і, саме він, наклав арешт на банківський рахунок. Дії виконавця законні - має право накладати арешт на рахунки в банку. Але, з заробітної плати стягуються кошти не більше 20% щомісячно. Відповідно, вам необхідно довести виконавцю, що ним арештовано рахунок на який надходить, виключно, заробітна плата. Для цього, вам необхідно: за місце роботи та в банку взяти довідки, що арештований рахунок є зарплатним. Ці довідки, разом з супровідним листом, ви подаєте виконавцю і він повинен зняти арешт, але буде вираховувати 20% щомісяця.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України