Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 07 мая 2021, вопрос №42064

Оренда державного майна

Доброго дня, я хочу взяти в оренду кабінет інформатики у школі для викладання курсів з інформатики. Планую оформити підприємця. Але чув, що можна створити громадську організацію, тоді вартість оренди буде меншою. Питання, від чого залежить вартість оренди кабінету(60м2)? Яка приблизна вартість? Як краще зробити: оформляти підприємця чи створювати громадську організацію? Дуже буду вдячний за відповідь!!!

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброї ночі, Василю!

    Розкрию трішки іншу сторону Вашого питання.

    Справа в тому, що частина четверта статті 80 Закону України "Про освіту" зазначає наступне:

    "Об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо закладами освіти, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу, з урахуванням визначення органом управління можливості користування державним нерухомим майном відповідно до законодавства".

    Якщо заклад самостійно не може забезпечити такі послуги, то теоретично правові основи для укладення договору оренди у Вас є.

    Щодо вартості, то у даному випадку вона не різниться для ФОПа та для громадської організації!

    Всього найкращого!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України