Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 17 мая 2021, вопрос №42474

Выдача овердрафта банком. Без моего ведома .Для Исполнительной службы.

Добрый день!
Такой вопрос. Банк выдал Исполнительной службе за меня деньги в минус с моего счёта. И теперь требует ,чтоб я их вернул банку.
Имел ли право банк такое делать ?

Ответы юристов (3)

    Юрій
    Юрій 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Доброго дня!

    Є декілька запитань:

    1. Яке відношення виконавче провадження мало до Вас?

    2. На якій підставі орган ДВС списав кошти з Вашого банківського рахунку?

    3. Чи є письмова вимога банку про повернення перерахованих органу ДВС коштів, що були списані з Вашого рахунку?

    • Viktor Клиент 2 года назад

      Добрый день!

      1)На меня открыто ВП по алиментам. Насчитали не адекватно большую сумму . Я подал в суд по этому поводу. Но, ещё до подачи в суд успели снять деньги.

      2) На основании ВП по алиментам.

      3)Я узнавал в банке почему у меня на счету минус 1340$ .Дали ответ , что требуют их с меня . Или подпдут в суд.

    Юрій
    Юрій 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Доброго дня!Те, що банк перерахував на рахунок ДВС власні кошти, не створює для вас обов'язку перед цим банком щодо повернення цих коштів, оскільки боржником у виконавчому провадженні є ви, а не банк.Згідно з вимогами Закону про виконавче провадження, виконавець зобов'язаний вживати всіх допустимих заходів для виконання, в даному випадку, рішення суду про стягнення аліментів. Оскільки боржником у виконавчому провадженні є ви, а не банк, то за зобов'язанням щодо виконання рішення відповідаєте ви, а не банк. Банк вправі звернутись з позовом про повернення безпідставно набутого майна, однак позов банку проти вас має бути відхилений у зв'язку з тим, що він необґрунтований.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України