Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 16 червня 2021, питання №43759

Не вступив в право наследства, один из участников умер, кому достанется

Здравствуйте, документы на оформление наследства,( квартиры) были поданы нотариусу, 2 наследника, один умер, не успев вступить в права наследства, переходит ли его доля своим наследникам? Имеют ли права на его долю, его члены семьи? Или 100% наследства остаётся у второго наследника?

Відповіді юристів (3)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    доброго дня!

    Здравствуйте, документы на оформление наследства,( квартиры) были поданы нотариусу, 2 наследника, один умер, не успев вступить в права наследства, переходит ли его доля своим наследникам?

    так, доля померлої особи переходить його спадкоємцям. Пишіть заяву на ступ у спадщину і заявляйте, що спадкодавець не встиг прийняти спадщину. Все буде впорядку.

    Щасти вам!

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 2 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день, Елена!

    Право наследования переходит наследникам умершего наследника. Это называется наследственная трансмиссия.

    Открывайте наследственное дело после смерти наследника и сообщите нотариусу о наличии недооформленного наследства в первом наследственном деле.

    В право наследства по первому наследственному делу ( по трансмиссии) сможете вступить только по истечению 6 месяцев со дня смерти наследника.

    Всех благ Вам!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо один із спадкоємців помер після смерті спадкодавця та не встиг прийняти спадщину, то право на спадщину переходить до спадкоємців померлого спадкоємця. Тобто відбувається спадкова трансмісія. Якщо померлий спадкоємець не залишив заповіту, то його спадщину можуть спадкувати спадкоємці першої черги: батьки, другий з подружжя та діти.

    Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових правових послуг з цього питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України