Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 24 июня 2021, вопрос №44054

Трудоустройство и служба за контрактом

Здравствуйте хотел узнать если у меня официальное трудоустройство, и я хочу пойти служить на контракт. Как мне все правильно сделать чтобы место и оплата сохранилась?

Ответы юристов (1)

    Юсько Іван Михайлович
    1. Доброго дня, Сергій! Порядок дій наступний.
    2. Працівник інформує свого роботодавця, що його призвали на службу за допомогою повістки, яку працівник має пред’явити за місцем роботи.Також повідомлення про призов громадян України на строкову військову службу, призов на військову службу під час мобілізації районними військовими комісаріатами роботодавцю надсилається у десятиденний строк (п. 253 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженого Указом Президента України від 10.12.2008 р. № 1153/2008 та лист Міністерства оборони України від 20.11.2015 р. № 116/2/2/21362)Роботодавець на підставі повістки про призов працівника на військову службу видає наказ про увільнення такого працівника від роботи на період військової служби.
    3. Таким чином, за Вами буде збережено середній заробіток за весь час перебування на контракті.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України