Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 11 июля 2021, вопрос №44860

Можно ли оставлять включенный кондиционер

В магазине стена на которой прикреплен кондиционер,выходит на сторону двора примыкающего частного дома(на расстоянии 5 метров)
В праве ли мы оставлять включенный кондиционер ночью(соседу мешает спать),в жару ?

Ответы юристов (1)

    Висоцька Вікторія Валеріївна

    Доброго дня, Тетяно!

    всі ці ситуації регулюються ГОСТами, і санітарними нормами за рівнями шумів. Тобто, Ваш сусід може звернутися в поліцію або екологічну інспекцію для проведення екологічної експертизи.

    До порушників громадського порядку, органами поліції або судом можуть бути застосовані покарання, передбачені ст. 182 КУпАП. Так, за порушення вимог закону та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шуму і дотримання тиші до винних осіб може бути застосоване покарання у вигляді попередження або штрафу в розмірі від 85 до 255 гривень.

    Якщо сусідом-порушником є підприємець або фірма, організація, підприємство, компанія, то розмір штрафу за перше порушення складає від 255 до 510 гривень; за повторне порушення протягом 1 року - від 850 до 2550 гривень з конфіскацією предмета порушення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України